ΕΦΕΤ: Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση καφέ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Διατροφή - Υγεία
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση καφέ
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση καφέ του οποίου ορισμένες συσκευασίες είναι ελαττωματικές.
Η Ιταλική εταιρεία Illycaffè S.p.A. ανακαλεί όσες από τις ακόλουθες συσκευασίες 250g, καφέ σε σπυρί, λείπει η βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης από το κάτω μέρος της συσκευασίας με ενδεχόμενη ξαφνική αποκόλληση του εσωτερικού μεταλλικού καλύμματος από το δοχείο τη στιγμή του ανοίγματος.
Ελαττωματικές συσκευασίες μπορεί να υπάρχουν στα παρακάτω προϊόντα με ημερομηνίες λήξης από 10/2019 έως 02/2020 :
Οι ελαττωματικές συσκευασίες είναι εύκολα αναγνωρίσιμες διότι δεν διαθέτουν τη βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης στο κάτω μέρος και μπορεί να ανιχνευθεί μια ανώμαλη διόγκωση στη συσκευασία (βλ. κάτωθι φωτογραφίες).
Από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και καλούνται οι καταναλωτές να μην ανοίξουν τις ελαττωματικές συσκευασίες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ : Κανένας εφησυχασμός το καλοκαίρι για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
- Δέκα μήνες λειτουργίας για το Παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής Κρήτης
- ΥΠΑΑΤ: Περισσότεροι από 149 τόνοι ώριμων τυριών διακινήθηκαν από τη Λέσβο την τρίτη εβδομάδα της μερικής άρσης των περιορισμών
- Ανακοίνωση Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Πέλλας «ΕΝΟΤΗΤΑ»
- Εν αναμονή επιδοτήσεων - Επιστολή Κοβέσι στην Κομισιόν, εκφράζει ανησυχίες για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα











