Πανώλη αιγοπροβάτων: Θέσεις της ΕΘΕΑΣ αναφορικά με την εξάπλωση της
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Διατροφή - Υγεία
Τις θέσεις της αναφορικά με την εξάπλωση της πανώλης αιγοπροβάτων ανακοίνωσε η ΕΘΕΑΣ
Αναλυτικά αναφέρει:
Όπως είναι γνωστό, πλείστα είναι τα κρούσματα της πανώλης, με την οποία προσβλήθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα χιλιάδες αιγοπρόβατα στη χώρα μας, με αποτέλεσμα αφενός μεν τη θανάτωση χιλιάδων ζώων και την απαγόρευση σφαγής αιγοπροβάτων, αφετέρου δε, την εξάπλωση της ασθένειας σε αρκετά σημεία της χώρας και με κίνδυνο επέκτασής της σε όλη την επικράτεια, που αν αυτό συμβεί και που απευχόμαστε, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την κτηνοτροφική παραγωγή και την εθνική οικονομία γενικότερα.
Από την πρώτη στιγμή η ΕΘΕΑΣ, προσπάθησε να συμβάλει με τις δυνάμεις της στην άμβλυνση των επιπτώσεων και σε συνεργασία με τους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς – μέλη της, στήριξαν κάθε προσπάθεια ελέγχου.
Για αυτό τον λόγο, ως ΕΘΕΑΣ, θέσαμε την αναζήτηση των ευθυνών σε μεταγενέστερο χρόνο και θα ανακοινώσουμε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, αναμένοντας παράλληλα και τα αποτελέσματα της ειδικής επιτροπής, που συστάθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, καλούμε την πολιτική ηγεσία να μας γνωστοποιήσει εάν υπάρχουν ευρήματα για παραλήψεις υπηρεσιακών παραγόντων ή άλλων, ώστε να προβούμε στις νόμιμες ενέργειες υπεράσπισης των κτηνοτρόφων και της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οδηγίες για τη διόρθωση παραστατικών για την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου
- Με 3 Ημαθιώτες η νέα σύνθεση του ΔΣ της "Μικρής" ΕΘΕΑΣ
- Αύριο καταβάλλεται το Αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων 2025 σε 87.286 εργατοτεχνίτες οικοδόμους
- Βότανα για χοληστερίνη και πίεση
- TOP FOODIE WEBSITES 2026: Η Κρήτη «σερβίρει» ψηφιακές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο!











