Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση “Summer Fancy Food Show” στη Νέα Υόρκη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Διατροφή - Υγεία
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων, συμμετείχαν για πέμπτη φορά στη διεθνή έκθεση “Summer Fancy Food Show”, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με δώδεκα εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις, ενισχύοντας τη συνολική δυναμική της ελληνικής αποστολής, η οποία συγκαταλέχτηκε φέτος στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμμετοχές της διοργάνωσης. Στο ομαδικό περίπτερο της Περιφέρειας αναδείχθηκαν ο γαστρονομικός πλούτος και οι εξαγωγικές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους.
Τα αυθεντικά ποιοτικά προϊόντα της περιοχής, όπως οι ελιές, το ελαιόλαδο, το μέλι και το κρασί αλλά και διάφορα τυροκομικά προϊόντα, ζύμες, σνακ, σάλτσες, αλείμματα, ορεκτικά κ.ά, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών. Παράλληλα, προϊόντα από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας και στο κεντρικό Product Showcase της έκθεσης.
Η φετινή “Summer Fancy Food Show” φιλοξένησε περίπου 2.500 εκθέτες από 59 χώρες, προσελκύοντας 13.000 επισκέπτες και 8.100 εξειδικευμένους αγοραστές, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν 28 εκπαιδευτικά σεμινάρια.
«Οι εξαγωγές της Ελλάδας -και ειδικότερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- προς τις ΗΠΑ αποτελούν ισχυρό πυλώνα του εμπορίου, με τα προϊόντα της αγροδιατροφής να ξεχωρίζουν. Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι εταιρείες αξιοποίησαν πλήρως τα εργαλεία που τους παρείχε η Περιφέρεια και προχώρησαν τόσο σε ανανέωση επιχειρηματικών συμφωνιών όσο και σε νέες επαφές. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε με συνέπεια να στηρίζουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αγροτικά νέα: Η ασθένεια του «Παναμά» απειλεί τις μπανάνες
- Εγκρίθηκε η 4 η Τροποποίηση της Πράξης Υπογειοποίησης και Εκσυγχρονισμού του Δικτύου Άρδευσης ΤΟΕΒ Σελλάνων – Ριζική Αναβάθμιση 27,5 εκατ. ευρώ
- Αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών στη Μηλιά και Αχλαδιά
- Λάκης Βασιλειάδης: Οριοθετήθηκαν οι περιοχές της ΠΕ Πέλλας για αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν (Αλμωπία, Σκύδρα, Αραβησσός)
- Ποινές φυλάκισης σε 13 άτομα για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Φθιώτιδα