Θεσσαλονίκη: Γιορτή γεύσης και μουσικής την Κυριακή στον αστικό αμπελώνα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Διατροφή - Υγεία
Μια εκδήλωση που συνδυάζει τις ποικιλίες των τοπικών κρασιών με τη μουσική, ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ο αστικός αμπελώνας του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Οι επισκέπτες, με ελεύθερη είσοδο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη στον οίνο, σε ένα χώρο που συνδυάζει το αμπέλι με το αστικό τοπίο.
Γνωστοί chef και pastry chef της Θεσσαλονίκης θα προσφέρουν μια ποικιλία από λιχουδιές και νόστιμα πιάτα, όλα εμπνευσμένα και παρασκευασμένα με βάση το κρασί: από αρωματικά γλυκά που φέρουν τη γεύση του μούστου, μέχρι αλμυρές δημιουργίες που αναδεικνύουν τις νότες των τοπικών οινικών ποικιλιών.
Θα ετοιμαστούν τραχανάς με σταφύλι και μανιτάρια, μία skg σαλάτα με ντοματίνια, ψητό μανούρι, ρόκα, σταφίδες, τραγανό κουλούρι και βινεγκρέτ από πετιμέζι, μπεζέδες με μούστο, η αγαπημένη μπουγάτσα με σύκα και κρασί.
Την εμπειρία θα συμπληρώσει η παρουσία εκλεκτών κρασιών από τοπικούς παραγωγούς, αλλά και η «Γοργόνα», το κρασί του αστικού αμπελώνα. Την εκδήλωση θα συνοδεύει μουσική, δημιουργώντας μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα και μετατρέποντας τον αστικό αμπελώνα σε ένα σημείο συνάντησης για όλους όσοι αγαπούν το κρασί, το καλό φαγητό και την ψυχαγωγία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τσαβδαρίδης: Ο κλάδος της αρτοποιίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας
- 6 βότανα και μπαχαρικά που ενισχύουν την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου
- Προσωρινή μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ που απαιτούν διαλειτουργικότητα με το Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών»
- Συνεργασία Επιμελητηρίου Ημαθίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Βερικοκιά











