Σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Φύση
Οι 16 σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων παράγουν περισσότερα σωματίδια διοξειδίου του θείου και οξειδίων του αζώτου από τους 250 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο επικεφαλής της γραμματείας της Ενεργειακής Κοινότητας Γιάνεζ Κόπατς (Janez Kopac), στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σιμπένικ.
"Τα Δυτικά Βαλκάνια έχουν μεγάλο πρόβλημα που ξεπερνά την ενεργειακή πολιτική. Είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τον άνθρακα, κυρίως στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο, καθώς και στο Κόσοβο" δήλωσε ο κ. Κόπατς.
"Η Αλβανία είναι αρκετά τυχερή που δεν διαθέτει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα" πρόσθεσε ο κ. Κόπατς, συμπληρώνοντας ότι οι δεκαέξι σταθμοί πέραν της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος επιβαρύνουν σε σημαντικό βαθμό την υγεία των πολιτών χωρών της περιοχής και "προκαλούν περίπου 4.000 πρόωρους θανάτους ετησίως, στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: 194 εκατ. ευρώ, για 365 έργα, σε 123 δήμους
- Τάσος Μπαρτζώκας: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση SIALCanada 2026
- ΥΠΑΑΤ: Περισσότεροι από 112 τόνοι ώριμων τυριών διακινήθηκαν από τη Λέσβο τη δεύτερη εβδομάδα της μερικής άρσης των περιορισμών - πάνω από 350 τόνοι συνολικά
- Υποχρεωτικό για Κάθε Επιχείρηση: Απόκτησε Τώρα τη Βεβαίωση Τεχνικού Ασφαλείας!











