Λήψη μέτρων για την αρκούδα και το μικρό της που εντοπίστηκε έξω από την Κοζάνη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Φύση
Στη λήψη έκτακτων διαχειριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση περιστατικού προσέγγισης αρκούδας, στην περιοχή Νιάημερος-Αηλιόστρατα στα όρια της πόλης της Κοζάνης, προχώρησε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης κρίσεων για θέματα που σχετίζονται με την άγρια πανίδα και τις δραστηριότητες του ανθρώπου.
Πρόκειται για μια νεαρή αρκούδα με το μικρό της που προκάλεσε ζημιές σε κυψέλες μελισσοκόμων της περιοχής. Το περιστατικό και την παρουσία της... αρκουδοοικογένειας στην περιοχή, επιβεβαίωσε μετά από αυτοψία η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Δασαρχείου Κοζάνης. Προκειμένου να δημιουργηθεί αφιλόξενο περιβάλλον στις συνήθειες του ζώου αποφασίστηκε σε συνεργασία με τον δήμο Κοζάνης, η καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων κατά την δύση του ηλίου και στην συνέχεια το πλύσιμο των κάδων ώστε να είναι καθαροί κατά την διάρκεια της νύκτας καθώς και η συγκρότηση νυχτερινών περιπόλων σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» και την ΚΟΜΑΘ που όταν εντοπίζουν το ζώο, να απομακρύνεται με την βοήθεια ειδικών αποτρεπτικών μέσων. Επίσης τα μέλη του συντονιστικού συστήνουν στους μελισσοκόμους να τοποθετήσουν ηλεκτροφόρες περιφράξεις περιμετρικά των εγκαταστάσεών τους.
Σύμφωνα με το Δασαρχείο Κοζάνης ερευνάται η δυνατότητα χρήσης θερμικής κάμερας και ιπτάμενου μέσου προκειμένου να διερευνηθεί αν το ζώο έχει δημιουργήσει φωλιά στην περιοχή. Τα μέλη της Επιτροπής συστήνουν στους κατοίκους αυτή την περίοδο να αποφεύγουν την συγκεκριμένη περιοχή και εάν αντιληφθούν την παρουσία ζώου να ενημερώσουν άμεσα το Δασαρχείο Κοζάνης 24610-95505 ή την Αστυνομία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δυναμική παρουσία της Ser.mac στη Freskon 2026 με επίκεντρο την καινοτομία
- ΑΑΔΕ: Ψηφιακή βεβαίωση δραστηριοτήτων για τη μετάβαση στους νέους ΚΑΔ – Ειδικές κατηγορίες στο Μητρώο για πωλητές σε υπαίθριες αγορές και πωλήσεις online
- ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ: Εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες στo πλαίσιο του προγράμματος Agrifood Leadership
- Νέα τεχνολογία γεωργίας ακρίβειας της Case IH
- Στο Λουξεμβούργο σήμερα ο Μ. Σχοινάς για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας – Στο επίκεντρο το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2027











