75 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΟΣΟΕ Εκδήλωση για την ιστορική διαδρομή και την προοπτική της
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κήπος - Βότανα
Εκδήλωση για την συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της ΚΕΟΣΟΕ, με σκοπό την ανάδειξη του διαχρονικού έργου της, προγραμματίζει να διοργανώσει, η τελευταία εναπομείνασα Εθνική Κλαδική Συνεταιριστική Οργάνωση, στις αρχές του νέου έτους.
Ο Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), που ιδρύθηκε το 1949, έχει κυρίαρχο σκοπό την ανάπτυξη των συνεταιριστικών πρακτικών και της συνεταιριστικής ιδέας στον ελληνικό αμπελοοινικό τομέα.
Στόχο της αποτελεί, η προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων αμπελουργών με βασική προτεραιότητα την δημιουργία των όρων βιωσιμότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των οινοποιητικών συνεταιρισμών που αποτελούν βασικό στήριγμα των Ελλήνων αμπελουργών.
Κύρια επιδίωξη της ΚΕΟΣΟΕ είναι η παρέμβασή της σε πολιτικό, θεσμικό, μακροοικονομικό και μικροοικονομικό πλαίσιο στον τομέα της Ελληνικής αμπελοοινικής οικονομίας προκειμένου να δημιουργηθούν, συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης των φορέων παραγωγής, υγιούς ανταγωνισμού στον κλάδο, αλλά και προκειμένου να δημιουργείται προστιθέμενη αξία για τους ελληνικούς οίνους στην εσωτερική και εξωτερική αγορά.
Στην εκδήλωση πρόκειται να παρευρεθούν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, ώστε να παρουσιασθούν διαχρονικά τα αποτελέσματα του έργου που διαμόρφωσε τη σημερινή εικόνα του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου, αλλά και προκειμένου να παρουσιασθεί το σχέδιο προγραμματισμού και δράσης της ΚΕΟΣΟΕ, με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, σε εξέλιξη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και το Κιλκίς
- Ανδριανός: Η διατήρηση της παρέκκλισης του ελάχιστου ορίου ολικών στερολών για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης συνιστά ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ελληνική ελαιοκομία
- Συνεταιρισμοί για έναν ειρηνικό κόσμο
- Ανδριανός: Με απόφαση του Υπουργού Μαργαρίτη Σχοινά συστήνεται Επιστημονική Ομάδα Εργασίας για το Ελληνικό Μέλι και τα Μελισσοκομικά Προϊόντα
- Αθανάσιος Καββαδάς στη Βουλή: Πιλοτικό πρόγραμμα 1,5 εκατ. ευρώ για τον λαγοκέφαλο










