Τίτλοι:
Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης: Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Βέροιας, ένα θερμοκήπιο δημοκρατίας

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
 
Καλλίστρατος Γρηγοριάδης: Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Βέροιας, ένα θερμοκήπιο δημοκρατίας
 
Τι συμβαίνει στο μυαλό της Γενιάς Ζ, εδώ, στον Δήμο Βέροιας; Πώς βλέπουν τις γειτονιές μας, τα χωριά, τα σχολεία, τις ευκαιρίες για πρόοδο και ζωή οι νέοι συμπολίτες μας; Έχουν φωνή, ψηφίζουν, συμμετέχουν;
 
Χρειάζεται κάτι περισσότερο από μία έρευνα, για να κατανοήσουμε εδώ, στον δικό μας τόπο, τι γίνεται με εκείνους που έρχονται μετά από εμάς. Και κυρίως, να κατανοήσουν οι ίδιοι. Πάντα έτσι, ήταν. Οι άνθρωποι λίγο πριν και λίγο μετά την ενηλικίωση, ανακαλύπτουν ακόμα τον εαυτό τους και διατηρούν το προνόμιο, αλλά και τον κίνδυνο, να ανατρέψουν θετικά τις δυσχέρειες που κληρονομούν ή να αφομοιωθούν από αυτές. Και αυτές είναι πολλές: κλιματική κρίση, νεανική ανεργία, τεχνολογική έκρηξη, υποεκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και εξουσίας, φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση, η πρόσφατη πανδημία. Τα στοιχεία της Eurostat είναι ενδεικτικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι νέοι στην Ευρώπη εγκαταλείπουν την οικογενειακή φωλιά ολοένα και πιο αργά - ένα με δύο χρόνια αργότερα από τον σημερινό μέσο όρο, που είναι τα 26,4 έτη. Στην Ελλάδα αυτή η ηλικία είναι τα 30,7 έτη. 
 
Τα MME κάνουν λόγο για μία γενιά διαρκώς καλωδιωμένη, χειραγωγούμενη από τον αλγόριθμο, επιφανειακή, που αντικατοπτρίζει τη σύγχυση της εποχής και συχνά, τη βία της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή όμως, προβάλλουν τους πιο πολιτικοποιημένους ίσως, νέους της ιστορίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ακτιβιστικό κίνημα Fridays for Future που μέσα σε 5 χρόνια, εξαπλώθηκε παγκόσμια. Μάλιστα τη στιγμή, που γράφονται αυτές οι γραμμές, διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μία ιστορική δίκη με ενάγοντες έξι παιδιά από την Πορτογαλία, επίκεντρο την κλιματική αλλαγή και κατηγορούμενες 32 κυβερνήσεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής. 
 
Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό μεταίχμιο και καλούμαστε να κάνουμε τεράστιες αλλαγές, όλοι. Την ίδια στιγμή, το πέρασμα στην ενηλικίωση, η ανάληψη ευθύνης, η διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η συμμετοχή σε ένα συλλογικό γίγνεσθαι γίνονται, γι’ αυτή τη νέα γενιά, όλο και πιο πολύπλοκα. Σε αυτή τη σύνθετη μετάβαση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να παίξει τον ρόλο της, ανοίγοντας δρόμους που θα βοηθήσουν τη νέα γενιά, να ανακαλύψει τις δυνάμεις της και να συμμετέχει πιο καταλυτικά στον κόσμο που περνά και στα δικά της χέρια. 
 
Στον δήμο Βέροιας, τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μαθητές, αθλητές, καλλιτέχνες, εθελοντές. Ο τόπος μας έχει εκπληκτικό δυναμικό, ικανό να δώσει οξυγόνο σε όλους τους χώρους δημιουργίας και δράσης. Είναι καιρός να του δώσουμε βήμα, προχωρώντας στη συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Βέροιας (ΔΣΝΒ), για:
• την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαχείριση τοπικών υποθέσεων, που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα τους, 
• τον εντοπισμό, την ανάδειξη και την παρακολούθηση των αναγκών τους σε τοπικό επίπεδο 
• την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων που ενισχύουν τη φωνή τους
 
Το ΔΣΝΒ θα λειτουργεί βασισμένο στη Συνέλευση και τους εκπροσώπους που θα εκλέξουν τα μέλη της. Μέλη της Συνέλευσης έχουν δικαίωμα να είναι νέοι και νέες ηλικίας 15 έως 28 ετών, κάτοικοι του Δήμου Βέροιας. Μία καμπάνια του Δήμου Βέροιας, θα απευθυνθεί σε σχολεία, τοπικές ομάδες και συλλόγους της πόλης και των χωριών, καλώντας τα παιδιά να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος. Η Συνέλευση θα συγκαλείται όσες φορές τον χρόνο θέλουν τα ίδια. Θα έχει την καθοδήγηση του Δήμου Βέροιας και θα δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές στους εκπροσώπους που θα εκλέξει, τον Πρόεδρο του ΔΣΝΒ και δέκα μέλη συνολικά, από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου.
 
Κύριοι σκοποί του ΔΣΝΒ θα είναι:
• η γνωριμία των μελών του με τον ίδιο τον τόπο που αποτελεί κομμάτι της προσωπικής και κοινής μας ταυτότητας.
• η εξοικείωση με τα όργανα και τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί αυτή η κατανόηση δίνει δύναμη στη φωνή των πολιτών. 
• η εξυπηρέτηση της στρατηγικής του δήμου για τη νεολαία 
• η εισήγηση προτάσεων, λύσεων και ιδεών, καθώς και η  κατάθεση ερωτημάτων και αιτημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας 
• η ανάπτυξη σχέσεων με αντίστοιχα συμβούλια νέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και η ανταλλαγή γνώσης με οργανισμούς που προωθούν τη διαγενεακή μάθηση και συνεργασία 
• η εδραίωση μίας πολιτικής κουλτούρας που βασίζεται στον διάλογο και τους κοινούς τόπους 
• η προώθηση του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της περιβαλλοντικής συνείδησης
• η διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων με την υποστήριξη του δήμου
 
Σε μια εποχή, που ζητά ανανέωση, οι νέοι άνθρωποι πρέπει να μπορούν και να θέλουν να αντιπροσωπεύσουν και να κάνουν πράξη αυτή την ανανέωση – όχι, εξαιτίας της ηλικίας τους, αλλά χάρη στα εφόδια που τους έχουμε δώσει οι μεγαλύτεροι. Το ΔΣΝΒ μπορεί να γίνει ένας δρόμος ενδυνάμωσης των νέων, μία γέφυρα επικοινωνίας για την κοινωνία συνολικά, ένα θερμοκήπιο δημοκρατίας, που δεν εξαιρεί κανέναν άνθρωπο, όποια κι αν είναι η ημερομηνία γέννησης του.
 

Βρήκαν τον καλλιεργητή φυτείας 330 δενδρυλλίων στα Σφακιά μετά από τρία χρόνια

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εντοπισμού φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή του Δήμου Σφακίων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Πρόκειται για υπόθεση καλλιέργειας φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης η οποία εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Σφακίων την 1η/9/2020. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού.

Ειδικότερα από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πρόκυψε ότι ο αλλοδαπός είναι ο δράστης στην καλλιέργεια φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή του εν λόγω Δήμου, στην οποία εντοπίστηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά τριακόσια (300) δενδρύλλια κάνναβης.

Σε βάρος του ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 

Πηγή: ertnews.gr

Ποδόσφαιρο: Επίσημη έρευνα για το σκάνδαλο διαιτησίας

Δικαστικές... περιπέτειες για την Μπαρτσελόνα, καθώς η ισπανική εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκινά επίσημη έρευνα για την ενδεχόμενη εμπλοκή της ομάδας της Βαρκελόνης σε δωροδοκία διαιτητών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες η καταλανική ομάδα φέρεται να πλήρωνε τον αντιπρόεδρο της επιτροπής διαιτητών της ισπανικής ομοσπονδίας, πάνω από 1.3 εκατ. ευρώ για τρεις συνεχείς σεζόν. 


    Συγκεκριμένα ο πρώην διαιτητής, Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, αποτέλεσε αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής διαιτητών από το 1994 έως το 2018. Και μεταξύ 2016 και 2018 η Μπαρτσελόνα κατέβαλε το συγκεκριμένο ποσό στη «DASNIL 95», εταιρεία ιδιοκτησίας του πρώην διαιτητή, ο οποίος ήταν κατά την διαιτητική του καριέρα διεύθυνε αγώνες στη La Liga για 13 χρόνια.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Honda Marine: Σε παγκόσμια πρεμιέρα η BF350, o πρώτος κινητήρας Honda V8

Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σε παγκόσμια πρεμιέρα, η Honda Marine παρουσίασε τον πρώτο της V8 εξωλέμβιο κινητήρα, την BF350, στη Διεθνή Έκθεση Σκαφών της Γένοβας.

Μέσω μιας σειράς εξαιρετικών τεχνολογικών χαρακτηριστικών, η BF350 θα επαναπροσδιορίσει τους υψηλής απόδοσης premium εξωλέμβιους κινητήρες θαλάσσης προσφέροντας την πιο υψηλή ισχύ από έναν εξωλέμβιο κινητήρα της Honda. Η περίφημη μηχανολογική αριστεία της Honda εξασφαλίζει τέλεια ισορροπία αξιοπιστίας και απόδοσης.

«Η έλευση του κινητήρα των 350 ίππων είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τη Honda Marine. Αυτός ο κινητήρας καταδεικνύει τη δέσμευση της Honda για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μέσω της μηχανικής ακριβείας και της προσπάθειας για καινοτομία».Katsuhisa Okuda, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος, Honda Motor Europe

Η BF350 τροφοδοτείται από έναν εντυπωσιακό κινητήρα V8 5 λίτρων 60 μοιρών με τεχνολογία VTEC™ (Variable Valve Timing and Lift Electronic Control). Η νέα BF350 προσφέρει εντυπωσιακά χαμηλό θόρυβο και κραδασμούς, ενώ προσφέρει έναν νέο διακριτικό, πλούσιο ήχο και συναρπαστική απόδοση, με κάθε χαρακτηριστικό σχεδιασμένο να βελτιώνει την εμπειρία του σκάφους.

Η Honda Marine BF350 προσφέρεται με μια νέα ξεχωριστή σχεδίαση και λεπτή σιλουέτα που εναρμονίζεται πλήρως με το νερό. Με περίβλημα Aquamarine Silver ή Grand Prix White, και τα δύο σχέδια είναι ανάγλυφα με τρισδιάστατα επιχρωμιωμένα λογότυπα και διακοσμητικά που ταιριάζουν σε μια δυνατή, premium εμφάνιση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τεχνολογία

Αυτός ο V8 κινητήρας 5 λίτρων προσφέρει την πιο μεγάλη ισχύ μεταξύ των εξωλέμβιων κινητήρων μας. Η BF350 θα ξεκινήσει σε λειτουργία BLAST™ (Boosted Low Speed ​​Torque), παρέχοντας άμεση και ισχυρή επιτάχυνση. Σε σταθερές ταχύτητες, θα ενεργοποιηθεί το ECOmo, όπου το σύστημα βελτιστοποίησης καυσίμου του κινητήρα θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου όποτε είναι εφικτό. Όταν απαιτείται επιπλέον ισχύς, το VTEC™ θα αυξήσει την ισχύ, παρέχοντας συναρπαστική επιτάχυνση.

Η τεχνολογία VTEC™ της Honda παρέχει έναν μοναδικό συνδυασμό ισχύος και ροπής, βελτιστοποιώντας την απόδοση σε υψηλές στροφές κάτι που συμβαίνει ήδη με τις εξωλέμβιες BF250, 225,150 και 100.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σχεδιασμένη για απόδοση

Η BF350 της Honda Marine διαθέτει επίσης μια σειρά από έξυπνα χαρακτηριστικά που προορίζονται να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία συμβάλλοντας καθοριστικά στην ευκολία χρήσης, όπως το Cruise Control, το Tilt Limit και το Trim Support.

Η λειτουργία Cruise Control προσφέρει ομαλή πλεύση ενώ παράλληλα είναι συμβατή με τη λειτουργία trolling control. Μέσω της επιλογής Cruise Control στην οθόνη, ρυθμίζεται η ταχύτητα πλεύσης.

Το Tilt Limit διαθέτει μια προεπιλεγμένη γωνία trim, για να αποφευχθεί το χειροκίνητο trim του κινητήρα κατά τον ελλιμενισμό. Πιέζοντας το κουμπί ο κινητήρας θα στραφεί αυτόματα στο προκαθορισμένο ύψος για την αποφυγή γρατσουνιών στο σκάφος ή τον κινητήρα. Το Automatic Tilt παρέχει μια αυτόματη πλήρη κλίση με διπλό πάτημα του κουμπιού.

Το Trim Support διαθέτει 3 προσαρμόσιμες προεπιλογές για αυτόματο trim του κινητήρα για να πλανάρει το σκάφος σας, ενώ παράλληλα βοηθά στην οικονομία καυσίμου. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας O2 προσαρμόζει την κατανάλωση καυσίμου με βάση τα επίπεδα οξυγόνου στα καυσαέρια, ανιχνεύοντας και βελτιστοποιώντας την απόδοση της καύσης. Τόσο το Trim Support όσο και ο αισθητήρας O2 έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιούν την κατανάλωση καυσίμου χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση του κινητήρα.

Την εξωλέμβια V8 BF350 συνοδεύει και το ολοκαίνουργιο χειριστήριο. Το χειριστήριο διατίθεται σε εργονομική μορφή για υποστήριξη διαφόρων λαβών και χειρισμών, διαθέτει ένα πάνελ πολλαπλών λειτουργιών 5 κουμπιών και έναν δείκτη υψηλής ευκρίνειας ουδέτερης θέσης, όλα ενισχυμένα με δερμάτινη υφή για εξαιρετική άνεση. Ενσωματώνοντας το iST (Intelligent Shift and Throttle) οι κάτοχοι έχουν ακριβή ηλεκτρονική απόκριση κινητήρα για έλεγχο πολλαπλών κινητήρων με έναν μόνο μοχλό, παρέχοντας απλή λειτουργία για ομαλή, χωρίς άγχος βαρκάδα.

Η BF350 συνδυάζει άνεση και απόδοση. Ένας τεχνολογικά προηγμένος εξωλέμβιος κινητήρα που απογειώνει την εμπειρία μέσω μηχανικής ακρίβειας. Στόχος είναι οι υψηλές επιδόσεις με κάθε δυνατό τρόπο και η BF350 είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Honda Marine μέχρι σήμερα.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.