Συνάντηση Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Για το μέγεθος των καταστροφών που έχουν καταγραφεί στις δενδρώδεις καλλιέργειες από τις τελευταίες βροχοπτώσεις στον κάμπο της Ημαθίας, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, κ. Τάσο Χαλκίδη, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής Δήμου Βέροιας, κ. Ηλίας Τσιφλίδης.

Οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών έχουν επηρεάσει τη συγκομιδή των τελευταίων ποικιλιών σε ροδάκινα και δαμάσκηνα.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Α.Σ. Γεωργών στον Αντιδήμαρχο, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ύστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι με μειωμένη παραγωγή σε ποσοστό 50%, τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εικοσιτετράωρων, επιφέρουν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες, με συνέπεια την αύξηση των καλλιεργητικών εξόδων.
Με δεδομένες τις κλιματικές αλλαγές, οι αγρότες ζητούν από την πολιτεία σχετικές παρεμβάσεις για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματός τους.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συνάντηση των Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας και Πέλλας με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
- Συνέντευξη Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην IMATHIOTIKIGI.GR
- ΥΠΑΑΤ: Στο Μητρώο Αγροτών οι συνταξιούχοι αναπηρίας που συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα
- Πρώτο πακέτο 7 μέτρων στήριξης της ελληνικής αλιείας ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ Μαργαρίτης Σχοινάς μετά από σύσκεψη με αλιείς
- ΑΑΔΕ: Παρουσίαση της νέας εφαρμογής για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026










