Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Winter Fancy Food Show στο Λας Βέγκας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του στρατηγικού προγράμματος εξωστρέφειας, συμμετείχαν για πρώτη φορά φέτος στην έκθεση Winter Fancy Food Show, στο Λας Βέγκας, στη Νεβάδα των ΗΠΑ.
Με οκτώ εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις να εκπροσωπούν την Κεντρική Μακεδονία, η Περιφέρεια ανέδειξε τη δυναμική της περιοχής σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών, η οποία συγκέντρωσε κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο.
Οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως ελιές, μέλι, μπισκότα, παγωτό, γιαούρτι, αρωματικά βότανα και τσάι, καθώς και έτοιμα γεύματα και σάλτσες, εστιάζοντας σε ποιοτικές και ανταγωνιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις των αγοραστών.
Φέτος, στο εκθεσιακό γεγονός πήραν μέρος περίπου 1.100 εκθέτες από 35 χώρες. Την έκθεση Winter Fancy Food Show επισκέφθηκαν περισσότεροι από 12.000 επαγγελματίες του κλάδου, μεταξύ των οποίων κατασκευαστές, έμποροι λιανικής, διανομείς, σεφ, επαγγελματίες της εστίασης, επενδυτές, δημοσιογράφοι, κ.ά.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον εμπορικών αντιπροσώπων, χονδρεμπόρων, διανομέων και αγοραστών, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μακεδονικά προϊόντα, να κάνουν Β2Β συναντήσεις, να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους και να συνάψουν νέες εμπορικές συμφωνίες με τις ελληνικές επιχειρήσεις.
«Ξεκινήσαμε δυναμικά το 2025 με τη συμμετοχή μας στην έκθεση Winter Fancy Food Show, στο Λας Βέγκας, μια έκθεση στην οποία αναδείξαμε καινοτόμα, αλλά και παραδοσιακά προϊόντα, όπως οι ελιές, το ελληνικό γιαούρτι και το μέλι. Συνεχίζουμε δυναμικά και φέτος με εκθέσεις και δράσεις προσαρμοσμένες στις επιχειρήσεις του τόπου μας, είτε αυτές είναι μεγάλες είτε μικρομεσαίες είτε οικογενειακές. Με σχεδιασμό και στρατηγική στοχεύουμε σε νέες αγορές, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς και η Μέση Ανατολή, που μπορούν να προσφέρουν νέες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, ενώ συγχρόνως ενισχύουμε τη θέση μας σε γνώριμες αγορές, όπως η Ευρώπη, στηρίζοντας τους επιχειρηματίες σε κάθε τους βήμα», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή της Ιταλικής εταιρείας Ser.mac στην Fruit Logistica
- Ελιά: Ποιες οι επιπτώσεις της προσβολής στις Φαινολικές ενώσεις του καρπού από τον δάκο
- Συμμετοχή της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας σε εκδήλωση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο χώρο της Υγείας
- Από σήμερα οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων
- Αμπέλι: Γεωργικές προειδοποιήσεις | Αγροτικά νέα και ειδήσεις imathiotikigi.gr