Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Holiday & Spa Expo 2025” στη Σόφια
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Holiday & Spa Expo 2025”, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.
Η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για τους Βούλγαρους επισκέπτες, οι οποίοι λόγω της εγγύτητας ταξιδεύουν στην περιοχή πολλές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κυρίως το καλοκαίρι. Πέρα από τη Χαλκιδική, την Ολυμπιακή Ριβιέρα και τα τουριστικά θέρετρα του Στρυμονικού κόλπου -την Ασπροβάλτα και τα Νέα Βρασνά- οι Βούλγαροι επισκέπτες εκδηλώνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουν και νέους προορισμούς της περιοχής. Μάλιστα, καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός αλλά και ο πολιτιστικός και ιαματικός τουρισμός. Στο πλαίσιο της έκθεσης έγινε ειδική παρουσίαση της Μακεδονικής Κουζίνας, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα κάθε περιοχής.
"Η Κεντρική Μακεδονία παραμένει κορυφαίος προορισμός για τους Βούλγαρους επισκέπτες, που την προτιμούν όχι μόνο για τις όμορφες παραλίες της, αλλά για τον συνδυασμό των εμπειριών που προσφέρει. Η πλήρης ένταξη της Βουλγαρίας στη Ζώνη Σένγκεν λειτουργεί προτρεπτικά για τον προγραμματισμό μιας επίσκεψης στην Κεντρική Μακεδονία, ακόμη και εν είδει city break", δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκίνησε η συγκομιδή συμπύρηνου ροδάκινου - Τουλάχιστον 0.50 ευρώ / κιλό ζητούν οι παραγωγοί
- Λάκης Βασιλειάδης : Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό
- Θ. Τζάκρη - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου
- Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης άφησε η φωτιά στο Νιοχώρι στη Μεσσηνία
- Π. Μαρινάκης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό από τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις