Νέες δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια παρουσιάζουν, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης και Επιμελητήριο Ημαθίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Π.Ε Ημαθίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ —αρμόδιο εταίρο και περιφερειακή μονάδα του Ενδιάμεσου Φορέα ΕΦΕΠΑΕ για το Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027— συνδιοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση των νέων δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025, στις 18:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας (Κεντρικής 3, 1ος όροφος, Βέροια).
Το επίκεντρο της εκδήλωσης θα είναι η αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων:
«Αφετηρία Καινοτομίας και Εξωστρέφειας», που απευθύνεται σε υπό σύσταση και νέες επιχειρήσεις, και «Κλειδί Προόδου», που αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις.
Και οι δύο δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους, αξιοποιώντας την Κοινή Στήριξη όπως προβλέπεται από το άρθρο 25 του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/1060.
Τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» και της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ θα αναλάβουν την παρουσίαση των δράσεων, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για την επίλυση αποριών και την παροχή διευκρινίσεων.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά,ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Καλαϊτζίδης, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Γεώργιος Μπίκας.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΕΛΕΑΒΙΟΜ: Δήμοι επενδύουν στη βιομάζα για ενέργεια, πρόληψη πυρκαγιών και κυκλική οικονομία – συμπεράσματα από την BIOMASS DAY 2026
- Στη Λάρισα ξεκινά την Τρίτη η 3ήμερη Πανελλαδική Συνάντηση Φυτοπροστασίας
- Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Wine Paris
- Λάκης Βασιλειάδης: Συνέχιση των δύο έργων ταμίευσης και αρδευτικών δικτύων στην Έδεσσα και Αλμωπία (ΤΚ Φουστάνης) στο ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Αχλαδιά και τη Μηλιά











