Συνάντηση της Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΘ Α.Ε.
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΘ Α.Ε. Χρήστο Τσεντεμεΐδη είχε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά στο Κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας, στη βίλα Αλλατίνι.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον ρόλο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ως βασικού αναπτυξιακού πυλώνα της πόλης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για το σχέδιο ανάπλασης του διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της Θεσσαλονίκης και την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της ΔΕΘ.
“Σήμερα είχα τη χαρά να υποδεχθώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΘ Α.Ε. και να συζητήσουμε για το μέλλον και τις προοπτικές ενός θεσμού που αποτελεί διαχρονικά έναν ισχυρό αναπτυξιακό, οικονομικό και κοινωνικό πυλώνα για τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία και τη χώρα. Η νέα περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας απαιτεί σαφές σχέδιο, θεσμική συνεργασία και κοινή στόχευση, ώστε η ΔΕΘ να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά. Το σχέδιο ανάπλασης του διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της Θεσσαλονίκης συνιστά μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία με πολλαπλά οφέλη τόσο για τη ΔΕΘ όσο και για τη Θεσσαλονίκη. Είναι, μάλιστα, αναγκαίο το σχέδιο αυτό να οριστικοποιηθεί και να υλοποιηθεί με ταχύτητα και συνέπεια. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη αναλάβει τη δέσμευση να χρηματοδοτήσουμε το Μητροπολιτικό Πάρκο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα έργο με ισχυρό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα, που θα προσφέρει έναν νέο πνεύμονα πρασίνου και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές”, ανέφερε σε δήλωσή της η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αθωώθηκε κτηνοτρόφος από τα Ζωνιανά για παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας και τον νέο Τομέα ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας – Μία ακόμη διεκδίκηση που έγινε πράξη
- Μ. Σχοινάς: «Σημαντική συμφωνία για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034 – Διατηρούνται τα βασικά εργαλεία εισοδηματικής στήριξης των αγροτών»
- Νίκος Κουτσογιάννης στην TV100: Ευρήματα διεθνούς ενδιαφέροντος στo Αρχαίο Γυμνάσιο της Μίεζας
- 109 εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Νοέμβριο για αναζήτηση εργασίας και επιχειρηματικότητα










