Στις τέσσερις οι άδειες για την κάνναβη
- Αναρτήθηκε από τον Βοργιάδης Χ.
- Κατηγορία Οικονομία
Η εταιρεία Pharma Essenza Cannabis Εταιρεία Φαρμακευτικής Κάνναβης ΑΕ, γίνεται η τέταρτη εταιρεία που παίρνει άδεια για την παραγωγή και εκμετάλλευση φαρμακευτικής κάνναβης.
Η επένδυση αφορά σε έκταση 85,3 στρεμμάτων στη θέση Δροσελή του δήμου Αδραβίδας - Κυλλήνης, το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στις 60.
Εκτός από την Pharma Essenza Cannabis άδεια έχουν λάβει οι εταιρείες: Biomecann AE που εδρεύει στη Λάρισα και η επένδυσή της θα ανέλθει στα 9,5 εκατ. ευρώ, η Bioprocann AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, με εκτιμώμενη επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ και η Τικούν Ολαμ Ελλάδος ΑΕ στη Βιομηχανική Ζώνη στα Εξαμίλια του Δήμου Κορινθίας, με επένδυση 9 εκατ. ευρώ.
Φάκελο για άδεια εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής συνολικά 43 εταιρείες.
Το εκτιμώμενο συνολικό ύψος των επενδύσεων αγγίζει τα 529 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν, όπως τον προσδιορίζουν οι εταιρείες ανέρχεται σε 2.862. Οι άδειες έχουν πενταετή διάρκεια, ενώ η επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνεται σε ετήσια βάση.
πηγη:capital
Τελευταία άρθρα από τον/την Βοργιάδης Χ.
- Super League – Πρόγραμμα 1ης αγωνιστικής, έναρξη στις 23/8 με τρεις αγώνες στις 20:00
- Η Άστον Βίλα απέκτησε τον Γκεσάν από τη Νις έναντι 35 εκατ. ευρώ.
- Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Βόλφσμπεργκερ στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα
- «Ο Παυλίδης χάρισε το 10ο Σούπερ Καπ στην ιστορική Μπενφίκα»
- Ενδιαφέρον από την Ουντινέζε για τον Κουλούρη!