Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα υλοποίησης του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»
- Αναρτήθηκε από τον Σάκης Τζωρτζίδης
- Κατηγορία Πολιτική
Τα προβλήματα υλοποίησης του “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θίγουν με Ερώτησή τους στη Βουλή 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, μεταξύ των οποίων η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου.
Όπως επισημαίνουν:
Η έναρξη του προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και σε άλλες Περιφέρειες, κατέληξε ουσιαστικά σε φιάσκο. Για άλλη μια φορά μηχανικοί και πολίτες αναγκάστηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με μία διαδικασία που δημιουργεί ανισότητες και στρεβλώσεις. Για άλλη μια φορά το σύστημα έκλεισε λίγο μετά την έναρξη και πάνω από δέκα χιλιάδες συμπολίτες μας στην ΠΚΜ αποκλείστηκαν από την διαδικασία, όχι διότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, αλλά διότι δεν πρόλαβαν να κάνουν την εισαγωγή στο σύστημα!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.44 το πρωί και εγκρίθηκαν 6.045 από τις 17.527 αιτήσεις που κατάφεραν να υποβληθούν. Κυριολεκτικά για ένα “κλικ” βρέθηκαν έξω από μια σημαντική ενίσχυση των νοικοκυριών τους, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που έχει πλήξει τα νοικοκυριά και σε μία περιοχή που απειλείται ιδιαίτερα από την ενεργειακή φτώχια.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και αν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση του προϋπολογισμού στο σύνολο των Περιφερειών, για όσους δικαιούχους είχαν μπει ορθά στο σύστημα και άφησαν ψηφιακό ίχνος, αποκλείστηκαν όμως λόγω χρόνου και προϋπολογισμού;
Τελευταία άρθρα από τον/την Σάκης Τζωρτζίδης
- World Athletics : Ο Νορβηγός δεκαθλητής Σάντερ Σκοτάιμ πήρε το βραβείο «Fair Play» 2024
- Πολιτική συμφωνία για μια «πρωτοποριακή εταιρική σχέση» ΕΕ και Mercosur
- «Όλη η Ελλάδα ένας βιολογικός ελαιώνας» λέει ο κορυφαίος για το 2023 Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός
- "Ανοίγουν" οι λαϊκές αγορές για τους αγρότες - Σε διάλογο το υπουργείο Ανάπτυξης με τους παραγωγούς για την ενίσχυση της παρουσίας τους
- Αγρότες: Τα νέα μέτρα στήριξης – Τι ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕθ