Ομιλία Τάσου Μπαρτζώκα στη βουλή για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
«Από το ερώτημα «εμείς οι νέοι θα πάρουμε άραγε σύνταξη; » αφαιρούμε οριστικά το ερωτηματικό!
Η σημασία της «ευημερίας του αύριο» και η πολιτική που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη νέα γενιά, η οποία αγωνιά για το «αν θα πάρει ποτέ σύνταξη» ήταν το συμβολικό μήνυμα της τοποθέτησης του Τάσου Μπαρτζώκα, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, που εισάγει τον κεφαλαιοποιητικό πυλώνα.
Όπως τόνισε ο Βουλευτής, «με αφετηρία την υψηλή τεχνογνωσία και την ψηφιοποίηση μετατρέπουμε σταδιακά και χωρίς κίνδυνο το σημερινό σύστημα επικουρικής ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, αφήνοντας τη νέα γενιά να κάνει τις επιλογές της».
Ξεκαθάρισε ότι οι αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι ανυπόστατες, καθώς προβλέπεται ρητά ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ούτε για τις μελλοντικές ούτε για τις υφιστάμενες συντάξεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Το νομοσχέδιο παρουσιάζεται σαν μια ακόμα «μητέρα των μαχών», γιατί η Αντιπολίτευση αντί να επενδύσει στο αύριο, επενδύει στον αιώνιο ύπνο των ιδεολογικών καθηλώσεων. Εμείς αλλάζουμε το ασφαλιστικό υπόδειγμα, η Αντιπολίτευση μένει στο αντι-παράδειγμα».
Ο Τάσος Μπαρτζώκας απάντησε σε αυστηρό τόνο και στις απαξιωτικές αναφορές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τονίζοντας ότι «εδώ και πάρα πολύ καιρό οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Ελληνικό Ναυτικό έχει αντιδράσει με υπεύθυνο τρόπο, με υπεύθυνη στάση. Οι δηλώσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις άφηναν το “ Oruc Reis” να κάνει κρουαζιέρα είναι απαράδεκτες και δεν τιμάει κανέναν μας να ακούγονται αυτά μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο»
Ο σύνδεσμος για την τοποθέτηση του Τάσου Μπαρτζώκα:
https://www.youtube.com/watch?v=cRiY_bPaaJM
Ο σύνδεσμος με το απόσπασμα της αυστηρής απάντησης του Βουλευτή για το Πολεμικό Ναυτικό:
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ: Στα χέρια εισπρακτικών εταιρειών οι ασφαλιστικές οφειλές των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών
- Ποιους αφορούν οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 5 έως 9 Μαΐου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Η αδέσποτη βόσκηση αιγοπροβάτων πληγή για τις αγροτικές καλλιέργειες
- Κώστας Τσιάρας από την Κηφισιά: Η ανθοκομία συνδυάζει παράδοση, αισθητική και εξαγωγική δυναμική
- Νέα Παράδοση τρακτέρ New Holland T3.80F στον Τριπόταμο Βέροιας - Δες τα χαρακτηριστικά του!