Η πανευρωπαϊκή αντίδραση Φράγκου κατά της Ισπανο-τουρκικής αμυντικής συμφωνίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, με επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ κύριο Μπορέλ καταγγέλλει την Ισπανο-τουρκική αμυντική συμφωνία και καλεί σε πανευρωπαϊκή αντίδραση. Η Επιστολή γνωστοποιεί στον Αντιπρόεδρο πιθανά ευρωπαϊκά νομικά επιχειρήματα για τη καταγγελία της συμφωνίας και κυρίως την ανήθικη στάση, τη φιλαργυρία και την έλλειψη αλληλεγγύης από την ισπανική κυβέρνηση απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να σεβαστεί την Ειρήνη στην ΕΕ, τις Ιδρυτικές Συνθήκες και τα ζωτικά συμφέροντα των Ευρωπαίων εταίρων. Η συμφωνία πώλησης ισπανικών φρεγατών F-110, υποβρυχίων S-80 στην Τουρκία και κοινής ανάπτυξης drones, κοινών χερσαίων και ναυτικών οπλικών συστημάτων και δορυφόρων θα έχει άμεσο αποτέλεσμα την ενίσχυση της τουρκικής επιθετικότητας απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα, που προσπαθούν να αποτρέψουν νέες απόπειρες τουρκικής εισβολής.
Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης θέτει προ των ευθυνών, τον Ισπανό Αντιπρόεδρο Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας, που συγκυβερνάει την Ισπανία με τους "αντιμιλιταριστές" "Ποδέμος". Αν σήμερα η Ισπανία πουλάει όπλα στην Τουρκία, τί θα την εμπόδιζε να πουλήσει και στους Ταλιμπάν, στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, στη Χαμάς ή στον επόμενο Στάλιν ή Χίτλερ;
Το αίτημα του Εμμανουήλ Φράγκου δεν έτυχε υποστήριξης από άλλον Έλληνα Ευρωβουλευτή, αλλά από Ευρωβουλευτές από την Ιταλία και το Βέλγιο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η 12 Ετήσια Συνάντηση του MED-Amin με συμμετοχή 12 μεσογειακών χωρών
- Τέλος Φλεβάρη και νέα πληρωμή ΕΛΓΑ - Πότε ολοκληρώνονται οι πληρωμές για τους παγετούς της άνοιξης
- Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην 8η Επιστημονική Συνάντηση για τις γηγενείς και τοπικές ποικιλίες
- Φυτοπροστασία στην Ελιά
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση FRESKON 2026











