Οι Έλληνες μυδοκαλλιεργητές χάνουν καθημερινά σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια, λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας
- Αναρτήθηκε από τον Σάκης Τζωρτζίδης
- Κατηγορία Πολιτική
Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, έλαβε απάντηση από τον Επίτροπο Αλιείας, κ. Σινκεβίτσιους σχετικά με τα προβλήματα επιβίωσης που πλέον αντιμετωπίζουν 300 περίπου οικογένειες που ζουν από τις μυδοκαλλιέργειες, κυρίως στον Θερμαϊκό Κόλπο.
Ο Εμμανουήλ Φράγκος ζήτησε άμεση παρέμβαση της Επιτροπής, καθώς τα μύδια καταστράφηκαν μαζικά το περασμένο καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, σε ποσοστό ως και 85% της πανελλαδικής παραγωγής. Δυστυχώς, οι τεράστιες ζημιές δεν επέφεραν τις απαραίτητες υπεσχημένες “κορονοενισχύσεις”, παρά τις διαρκώς ανανεούμενες εξαγγελίες.
Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης ενημερώθηκε εγγράφως από τον Επίτροπο για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία, Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους ότι υπάρχει πληθώρα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο στήριξη και επενδύσεις σε δυναμικές και ανταγωνιστικές καλλιέργειες μυδιών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα όπως δηλώνει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ) παρέχει χρηματοδοτική στήριξη για να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του τομέα της υδατοκαλλιέργειας στην ΕΕ.
Κρίνεται σήμερα απαραίτητο να κινητοποιηθούν οι Ελληνικές αρχές, ώστε να αξιοποιηθεί κάθε δυνατό χρηματοδοτικό εργαλείο. Την ώρα που σε όλη την Ευρώπη αξιοποιούν χρήσιμα και καινοτόμα προγράμματα για τις υδατοκαλλιέργειες, οι Έλληνες μυδοκαλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση, μετρούν ζημιές και λαμβάνουν μόνο υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και αναζητούν βιοπορισμό αλλού. Η απάντηση του Επιτρόπου εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελληνική κυβέρνηση.
Τελευταία άρθρα από τον/την Σάκης Τζωρτζίδης
- Λάκης Βασιλειάδης: Απαλλαγή 50% στο φόρο εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών
- Ενημερώσεις Τζάκρη σε παραγωγούς στην Άρνισσα, τα Βρυττά, την Κερασιά και το Νησί σχετικά με την ΚΥΑ για την αποζημίωση των όψιμων κερασιών από τον παγετό του 2021
- «Σάρωσε» τις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου της Αλεξάνδρειας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης
- Επίσκεψη Φρ. Καρασαρλίδου στην ΔΕΥΑΒ: Απαράδεκτη κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, του νερού
- Αποζημιώσεις στα σπαράγγια, πληρωμή προανθικών και νομοθετικά ζητήματα