Στροφή Πούτιν προς την Κίνα
- Αναρτήθηκε από τον Βοργιάδης Χ.
- Κατηγορία Πολιτική
Ενωμένοι είμαστε πιο ισχυροί κατά της εικονικής επιθετικότητας κάποιων μη εχθρικών κρατών. Αυτό είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στους εταίρους του στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης. Σε αυτήν πρότεινε να εξεταστούν οι προοπτικές στην Κίνα ώστε να αντικατασταθούν οι εισαγωγές από τη Δύση.
«Είναι ικανοποιητικό που ακόμα και παρά την παγκόσμια κατάσταση, από την αντιπαράθεση που έχει προκληθεί από την αποκαλούμενη συλλογική Δύση, είναι απολύτως προφανές σε όλους μας ότι πολλοί ξένοι εταίροι εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμρ Ζελένσκι μίλησε για ενότητα μπροστά σε κατακτητές όπως ο Πούτιν. Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στην Ινδονησία προειδοποίησε ότι τα όσα κάνει στην Ουκρανία μπορεί να τα κάνουν και άλλοι ηγέτες στην εκεί περιοχή.
«Αν η Ρωσία μείνει ατιμώρητη, με αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και άλλες χώρες θα δουν ότι ο ναυτικός αποκλεισμός είναι ένα θεωρητικά επιτρεπτό μέσο άσκησης πίεσης στον σύγχρονο κόσμο. Κατά συνέπεια κανένας από τους θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους και καμία χώρα δεν θα είναι ασφαλείς μετά από αυτό» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Αυστρίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε πως οι κατηγορίες ότι έχει προκαλέσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση μπλοκάροντας τόνους σιτηρών από την Ουκρανία είναι εντελώς αβάσιμες.
πηγή:https://www.msn.com
Τελευταία άρθρα από τον/την Βοργιάδης Χ.
- UEFA: Προβλέπει έσοδα 4,4 δισ. ευρώ από τις διοργανώσεις συλλόγων για τη σεζόν 2025/26
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
- Στο συνέδριο Unseen Greece ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης «Η ανάπτυξη της υπαίθρου είναι ανάπτυξη για όλους»
- Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Κένι για το αριστερό άκρο της άμυνας
- Κώστας Τσιάρας: Προτάσεις για προσέλκυση νέων στον αγροδιατροφικό τομέα- Η ανανέωση των γενεών προϋπόθεση για την καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητά του