Λάκης Βασιλειάδης: Προς Επίλυση Ζήτημα Αγροτών - Ξενοδόχων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε την συμπερίληψη διάταξης σχετικά με την εξαίρεση Αγροτών-Μικροϊδιοκτητών Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων έως δέκα δωματίων από την υποχρεωτική υπαγωγή στο μητρώο μη μισθωτών ασφαλισμένων του e-EΦΚΑ σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο τέθηκε σε διαβούλευση (Αρ.125).
Πρόκειται για ζήτημα για το οποίο ο Βουλευτής είχε εκτενή συνεργασία με το Σωματείο Επαγγελματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λουτρακίου Πέλλας «Οι Φιλόξενοι» το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, κατέθεσε την Αναφορά με ΑΠ: 656 ενώ νωρίτερα είχε υποστηρίξει το αίτημα του σωματείου και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τον Υπουργό κ. Αδ. Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Π. Τσαλκόγλου.
Επιπλέον, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και άλλα ζητήματα που ο Λάκης Βασιλειάδης έχει θέσει κατά καιρούς όπως η αύξηση των ορίων απόδοσης σύνταξης σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες με χρέη στον e-ΕΦΚΑ ώστε, όπως υποστηρίζει, να υπάρχει πιο εύκολη δυνατότητα συνταξιοδότησης και παράλληλα σταδιακής αποπληρωμής των χρεών.
Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά:
«Συνεχίζουμε την προώθηση δίκαιων αιτημάτων φορέων και συμπολιτών μας και την επαγρύπνηση για λύσεις σε καίρια ζητήματα. Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα έχουμε τον χρόνο και το βήμα να συζητήσουμε επιμέρους λεπτομέρειες».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού και το 2025
- Δήμος Βέροιας: Λειτουργία των Λαϊκών Αγορών κατά τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού
- Οι Μαθητές του Φροντιστηρίου Πουκαμισάς Βέροια – Κέντρο «έγραψαν» τη δική τους ιστορία στις Πανελλαδικές 2025
- Τσιάρας: Κάνουμε ελέγχους και οι ελεγχόμενοι αποφεύγουν τον έλεγχο και «εξαφανίζονται»
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο από 28 Ιουλίου έως και 1 Αυγούστου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ