Ευρωεκλογές: Ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τους κινδύνους της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης των πληροφοριών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Η Επιτροπή δρομολόγησε σειρά δράσεων για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης των πληροφοριών και των παρεμβάσεων από το εξωτερικό, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών.
Μαζί με την ομάδα των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων (ERGA), η οποία συγκεντρώνει και τους 27 εθνικούς ανεξάρτητους ρυθμιστικούς φορείς στον τομέα των οπτικοακουστικών υπηρεσιών, ξεκίνησε μια κοινή επικοινωνιακή εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τους συναφείς κινδύνους, την ενθάρρυνση της κριτικής σκέψης και την παροχή πρακτικών συμβουλών σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού και αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης. Το βίντεο της εκστρατείας θα προβληθεί σε όλα τα κράτη μέλη και θα είναι διαθέσιμο και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ έως τις αρχές Ιουνίου.
Η Επιτροπή δημοσιεύει επίσης μια νέα εργαλειοθήκη με πρακτική καθοδήγηση για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών προτάσεων που θα τους βοηθήσουν να εξηγήσουν την παραπληροφόρηση και τη χειραγώγηση των πληροφοριών σε μαθητές και νέους και θα τους δώσουν τη δυνατότητα να την αναγνωρίσουν και να την αντιμετωπίσουν.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Το Renault Trucks D κατακτά βαθμολογία 4 αστέρων από τον Euro NCAP και λαμβάνει τη διάκριση CitySafe
- Κυκλική οικονομία στο χωράφι: Πώς τα αγροτικά υπολείμματα επιστρέφουν στη γη
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Παράδοση 10 νέων τρακτόρων Renault Trucks στο Πυροσβεστικό Σώμα
- Ανδριανός στο Ilia Forum στην Ηλεία: Σταθερό ζητούμενο η σύνδεση της παραγωγής με τον τουρισμό, του πολιτισμού με την επιχειρηματικότητα και της τοπικής ταυτότητας με την καινοτομία
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σύλληψη 42χρονου στα Τέμπη για παραβίαση των μέτρων










