Αναφορά Λάζαρου Τσαβδαρίδη στη Βουλή ζητώντας να διερευνηθεί η δυνατότητα ίδρυσης τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης μεταφέροντας εκ νέου το ψήφισμα της Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών του Δήμου Αλεξάνδρειας, με το οποίο αναδεικνύεται το πρόβλημα στις υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας που αντιμετωπίζει ο Δήμος.
Στην Αναφορά του, ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει ότι σύμφωνα με το ψήφισμα, αν και ο Δήμος Αλεξάνδρειας των 60.000 κατοίκων διαθέτει ασθενοφόρο, η στελέχωσή του περιορίζεται μόνο για 8 ώρες τις καθημερινές, με αποτέλεσμα τις υπόλοιπες ώρες και τα Σαββατοκύριακα να αναγκάζονται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να περιμένουν τουλάχιστον 30 λεπτά για να έρθει ασθενοφόρο από τη Βέροια.
Ως εκ τούτου, αυτό που ζητάει ο κ. Τσαβδαρίδης από τον Υπουργό Υγείας είναι να ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του για τα αιτήματα τόσο της άμεσης στελέχωσης του ασθενοφόρου επί 24ώρου βάσεως για 7 ημέρες την εβδομάδα όσο και της ίδρυσης βάσης – τομέα ΕΚΑΒ με έδρα την Αλεξάνδρεια.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση FOOD AND DRINKS BY DETROP 2026
- Ξεκινά σήμερα η διαδικασία για το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο – Πρόσκληση προς τις τράπεζες για δάνεια €250 εκατ.
- Πλατινί: «Πρέπει να φύγει ο Ινφαντίνο»
- Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: ΛΗΞΗ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ 2026
- Καλλιεργήσετε μόνοι σας τα Top 10 Φαρμακευτικά Βότανα










