Παρέμβαση Πέτρου Παππά για την εγκατάλειψη της Πλατείας Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πέτρος Παππάς, με αφορμή την πολυετή εγκατάλειψη και την απουσία προόδου στις μελέτες αποκατάστασης και ανάδειξης της Πλατείας Διοικητηρίου, ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Η Πλατεία Διοικητηρίου παραμένει περιφραγμένη και απροσπέλαστη για δεκαετίες, παρά τον κομβικό της ρόλο στη διαχρονική ιστορία της πόλης. Αν και έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού για την ενεργοποίηση των απαραίτητων μελετών, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική πρόοδος ή ενημέρωση προς την τοπική κοινωνία.
Ο Πέτρος Παππάς ζητά σαφείς απαντήσεις για την κατάσταση των μελετών, το χρονοδιάγραμμα του έργου, τις πηγές χρηματοδότησης και την πρόβλεψη ενσωμάτωσης των αρχαιολογικών και μουσειακών αναγκών στον τελικό σχεδιασμό.
«Η Πλατεία Διοικητηρίου δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί “σημείο εγκατάλειψης” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αποτελεί καθήκον της Πολιτείας να αποδώσει στους Θεσσαλονικείς έναν χώρο που συνδέει την πολιτιστική μας κληρονομιά με τη δημόσια ζωή, ως μνημείο και ως πλατεία για όλους»δήλωσε ο Πέτρος Παππάς.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επίσκεψη ΥφΑΑΤ Γιάννη Ανδριανού σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και αγροτικές υποδομές στη Νάουσα
- Σχεδόν 18.000 φορτία ελέγχθηκαν το 2025 στους Συνοριακούς Σταθμούς Κτηνιατρικού Ελέγχου
- Τσαβδαρίδης: Ισχυρή προστιθέμενη αξία στην αγροτική οικονομία της Νάουσας από το νέο Φωτοβολταϊκό του ΤΟΕΒ
- Να αποζημιωθούν οι κερασοπαραγωγοί της Π.Ε. Λάρισας για τον παγετό του 2025 στο προανθικό στάδιο - Επιστολή Κουρέτα σε Τσιάρα
- Συλλαλητήριο για τα Τέμπη στη Θεσσαλόνικη: Μαζική συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στη συγκέντρωση για τα τρία χρόνια











