Μπαρτζώκας: Μείωση κατά 50% στο τεκμαρτό εισόδημα φορολόγησης των σχολικών κυλικείων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, είχε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γιώργο Κώτσηρα, σχετικά με το ζήτημα της φορολόγησης των σχολικών κυλικείων μετά την εφαρμογή της εγκυκλίου της ΑΑΔΕ το 2024.
Το θέμα είχε τεθεί από τον Τάσο Μπαρτζώκα ήδη από το φθινόπωρο του 2024, αμέσως μετά την έκδοση της εσωτερικής οδηγίας της ΑΑΔΕ, επισημαίνοντας την ανάγκη προσαρμογής του τεκμαρτού εισοδήματος στις πραγματικές ημέρες λειτουργίας των σχολείων.
Η ρύθμιση που ίσχυσε από τον Οκτώβριο του 2024 προέβλεπε ότι τα κυλικεία των σχολείων θα φορολογούνται βάσει 255 ημερών λειτουργίας για την πρωτοβάθμια και 274 ημερών για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γεγονός που δημιούργησε δυσανάλογο φορολογικό βάρος για τους μικρούς επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι λειτουργούν στην πράξη περίπου 190 ημέρες τον χρόνο.
Μετά τις παρεμβάσεις και τις επισημάνσεις που διατυπώθηκαν, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σήμερα στη διόρθωση της αδικίας, μειώνοντας κατά 50% το τεκμαρτό εισόδημα, ώστε ο υπολογισμός να βασίζεται στις πραγματικές ημέρες λειτουργίας των σχολείων.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι οι στοχευμένες παρεμβάσεις και οι συνεχείς επαφές αποδίδουν αποτελέσματα, ενισχύοντας τη δικαιοσύνη και τη λογική στη φορολογική πολιτική.
Σε δήλωσή του, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε:
«Η απόφαση αυτή αποκαθιστά μια αδικία που δημιουργήθηκε από την εσωτερική οδηγία της ΑΑΔΕ. Τα σχολικά κυλικεία λειτουργούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο, με περιορισμένο χρόνο και κοινωνικό ρόλο.
Χαίρομαι που η κυβέρνηση άκουσε το αίτημα του κλάδου και προχωρά στη λογική και δίκαιη λύση. Συνεχίζω να είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τους επαγγελματίες του νομού, ώστε κάθε ζήτημα να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και με υπευθυνότητα.»
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κώστας Τσιάρας: Τα μπλόκα δυσχεραίνουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εμποδίζουν την πρόσβαση σε χωριά
- Μπαρτζώκας: Αποκατάσταση αδικιών σε βάρος αγροτών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο και εκτάσεις που εμφανίζονται του Δημοσίου
- Τσιάρας: Απαιτείται υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της κοινωνίας - Στήριξη και στην παραγωγή της μηδικής
- ΥΠΑΑΤ: Πιστώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ευλογιάς και της πανώλης
- Λάκης Βασιλειάδης: «Πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος γεωργών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο»











