Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τους παραγωγούς λαϊκών αγορών και με την Ομοσπονδία Παραγωγών - πωλητών Λαϊκών αγορών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε χθες στο Αρσένι της Σκύδρας σε μια άτυπη, φιλική συνάντηση με την Ομοσπονδία Σωματείων Παραγωγών Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης, όπου κυρίως συμμετείχαν παραγωγοί της Πέλλας στις λαϊκές αγορές. Συζητήσανε για όλα τα προβλήματα του κλάδου. Διαχρονικά, ο Βουλευτήςβρίσκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματα του κλάδου τους. Η στήριξή τους είναι σημαντική για την εγχώρια παραγωγή και ύπαρξη των λαϊκών αγορών.

Ένα σημαντικό ζήτημα στο οποίο σταθήκανε αφορούσε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για το οποίο συμφωνήσανε να έχουν μια στενή συνεργασία ήδη από τη διαβούλευση έως την ψήφιση. «Στόχος είναι να μπορέσουμε να μεταφέρουμε προτάσεις και να επιλύσουμε προβλήματα. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι θετικές, καθώς έρχονται αλλαγές που είναι αισιόδοξες, το σημαντικό όμως είναι οι παραγωγοί και επαγγελματίες του κλάδου να μπορούν να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λάκης Βασιλειάδης.
«Προς αυτή τη κατεύθυνση οφείλουμε να βελτιώσουμε, όσο μπορούμε, την καθημερινότητα τους, μειώνοντας την γραφειοκρατία. Καθώς οι λαϊκές αγορές αιμορραγούν, οφείλουμε να τις προστατεύσουμε, να δώσουμε κίνητρα να συμμετέχουν νέοι παραγωγοί και να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο αυτόν τον θεσμό που υπάρχει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και βοηθάει στην καλύτερη πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα και όχι μόνο. Άλλωστε, οι λαϊκές αγορές είναι ένας τρόπος να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να πέσουν και οι τιμές», τόνισε ο Βουλευτής.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κλιμακώνουν τη στάση τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου στη Σιάτιστα Κοζάνης
- ΥΠΑΑΤ: Επιπλέον πληρωμές 487,9 εκ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ
- ΠΕΓΔΥ: Κατανομή αξιωμάτων Διοικητικού Συμβουλίου
- Ηγεσία και Επικοινωνία – Ολοκληρώθηκε η 2η Εκπαιδευτική Δράση του Agrifood Leadership 2025-2026 στα Ιωάννινα
- Ερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ για τα αντισταθμιστικά οφέλη από τη ΔΕΗ προς τον Δήμο Βέροιας και τη ΤΚ Σφηκιάς για το έργο αντλησιοταμίευσης στον ταμιευτήρα ΥΗΣ Σφηκιάς











