Τουρισμός: Πάνω από 2 δισ. έσοδα το τελευταίο 3μηνο του έτους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τουρισμός
"Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνουν πρώτον την ολική επανεκκίνηση του τουρισμού και δεύτερον την επέκταση της τουριστικής περιόδου" σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι "το αποτέλεσμα αυτό έρχεται έπειτα από σκληρή δουλειά και με κλειστές τις αγορές της Ρωσίας, της Κίνας και της Ουκρανίας".
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι μήνες Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος φέρνουν στην ελληνική οικονομία 2,071 δισ. ευρώ, ενώ για το 2023, η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού δηλώνει αισιόδοξη για δύο λόγους. "Οι προκρατήσεις είναι ήδη 20% πάνω ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά +3,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019" τονίζει ο κ. Κικίλιας χαρακτηριστικά, προσθέτωντας ότι "επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο η στρατηγική μας για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο".
Ο κ. Κικίλιας, επισημαίνει την προστιθέμενη αξία του τουριστικού προϊόντος, επαναλαμβάνοντας ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας συνηγορούν στο γεγονός, ότι "τα έσοδα καταλήγουν αδιαμεσολάβητα στη μέση ελληνική οικογένεια, στη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση, στους εργαζόμενους στα επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουριστικό κλάδο, στον πρωτογενή παραγωγή και στους αγρότες μας".
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥπΑΑΤ: Στήριξη της παραγωγής και στοχευμένες παρεμβάσεις - Ποιοι οι 6 αγροτικοί σύλλογοι που συνάντησαν τον Τσιάρα στο Υπουργείο
- ΠΕΓΔΥ: Το νερό είναι ζωτικό ανθρώπινο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα
- Αγροτικά νέα: Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη μηλιά και αχλαδιά
- Την Στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών ζητά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Λόγω των ζωονόσων και των αυξημένων ελέγχων που απαιτούνται
- Η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει τον κλασικό αθλητισμό! Διημερίδα προπονητικής σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης