Τίτλοι:

Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Πληρωμές: Τι καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ, έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Οκτωβρίου, την προκαταβολή σύνταξης για τον ίδιο μήνα και την πληρωμή των επιδομάτων του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για τον Σεπτέμβριο, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών για την εβδομάδα 26-30 Σεπτεμβρίου. Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 5,5 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν, την περίοδο 26-30 Σεπτεμβρίου, οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 537,9 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου σε 949.123 συνταξιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

– Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 753,6 εκατ. ευρώ σε 1.502.825 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

– Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 754,8 εκατ. ευρώ σε 1.505.322 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

– Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 7,5 εκατ. ευρώ σε 20.000 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων μηνός Οκτωβρίου, στη βάση του ν. 4778/2021.

– Τέλος, την επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθούν 16,2 εκατ. ευρώ σε 680 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 15 εκατ. ευρώ σε 35.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 17.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 1.500 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

– 3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 300 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (πληρωμή εισφορών σε φορείς).

3. Από τον ΟΠΕΚΑ, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξής καταβολές:

– 160 εκατ. ευρώ σε 751.000 δικαιούχους για οικογενειακά επιδόματα παιδιών.

– 71,3 εκατ. ευρώ σε 173.550 δικαιούχους για αναπηρικά επιδόματα (αναπηρικά και διατροφής).

– 47,7 εκατ. ευρώ σε 224.486 δικαιούχους για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

– 33,8 εκατ. ευρώ σε 280.840 δικαιούχους για επίδομα στέγασης.

– 11,2 εκατ. ευρώ σε 35.043 δικαιούχους για επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

– 11,4 εκατ. ευρώ σε 11.453 δικαιούχους για επίδομα γέννησης.

– 250.000 ευρώ σε 1.200 δικαιούχους ως συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ», (λόγω COVID-19).

– 259.850 ευρώ σε 810 δικαιούχους για επίδομα στεγαστικής συνδρομής.

– 214.100 ευρώ σε 6.100 δικαιούχους για επίδομα ομογενών.

– 195.000 ευρώ σε 2.800 δικαιούχους ως συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια (προστασία κύριας κατοικίας).

– 106.623 ευρώ σε 135 δικαιούχους για έξοδα κηδείας ανασφάλιστων.

 

Πηγή:ertnews.gr

Ανακοίνωση-κάλεσμα Αγροτικών συλλόγων Ν. Λάρισας για ανοικτή σύσκεψη

Οι Αγροτικοί Συλλόγοι Τυρναβου,Αμπελώνα, Δαμασίου,Αργυρούπουλιου-Λυγαριας και η Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ σας προσκαλούν στην ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στις 8κ30 το απόγευμα στο θέατρο Μαξιμ Τυρναβου.

Με θεματα:

Ενημέρωση των παραγωγών για τα όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη με κύριο αντικείμενο το ραδακινο που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια από φορείς πεντε ροδακινοπαραγωγικων νόμων της χώρας.

Τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετώπισαν την φετινή χρονιά τα αχλαδια τα σταφύλια και λοιπές καλλιέργειες της περιοχής του ΔήμουΤυρνάβου.

Κόστος παραγωγής.

Σχεδιασμός των ενεργειών μας για την ανάδειξή και διεκδίκηση των αιτημάτων μας για να υπάρχει προοπτική των καλλιεργειών μας.

Στην σύσκεψη θα πραγματοποιηθούν και τοποθετήσεις απο τους μαζικους φορείς του Τυρναβου που συμμετέχουν στην Επιτροπή κατά της Φτώχειας και της Ακριβείας με σκοπό την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται άγρια.

ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΓΗ - Πότε πληρώνεται το 70% της βασικής ενίσχυσης

Η αύξηση του κόστους παραγωγής (ενέργεια, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, ημερομήσθια ) σε συνάρτηση με τις ζημιές στις καλλιέργειες και τις φετινές χαμηλές τιμές στα περισσότερα προϊόντα, έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε αδιέξοδο, με την έλλειψη ρευστότητας να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και τον πρωτογενή να βρίσκεται στην ώρα μηδέν.

Agrotica22

Τα χρήματα του ΤΣΕΚ αναμένουν ως μάνα εξ ουρανού και σύμφωνα με πληροφορίες της imathiotikigi.gr η πληρωμή της προκαταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης, η οποία αφορά περίπου 540.000 δικαιούχους  σε όλη τη χώρα και το ύψος της πληρωμής αγγίζει σχεδόν τα 700 εκατ. ευρώ , αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία βδομάδα του Οκτωμβρίου,  με πιθανότερες ημερομηνίες τις 24-25 / 10 / 2022.  

Επιπλέον , για το μήνα Δεκέμβριο έχει προγραμματιστεί η καταβολή του υπολοίπου 30% της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος.  

Εγγραφείτε στην ομάδα Ημαθιώτικη Γη στο facebook για να ενημερώνεστε έγκυρα και έγκαιρα -->  https://www.facebook.com/groups/1218716394832386

Β.Χ.

 

Γεωργαντάς στην Ημερίδα για τα βιολογικά στην SerExpo: Με πράξεις στηρίζουμε τους παραγωγούς

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το στοίχημα της προσαρμογής της παραγωγής της στο στόχο της ΕΕ για βιολογική παραγωγή, καθώς η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ δημιουργεί τις προϋποθέσεις γι’ αυτό, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε ομιλία του στην ημερίδα για τα βιολογικά προϊόντα που διοργάνωσε η Γ.Γ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών, στο πλαίσιο των εργασιών της SerExpo.

Στόχος της ΕΕ είναι το 2030 το 25% των εκτάσεων που καλλιεργούνται να είναι βιολογικές.

Προς την κατεύθυνση αυτή το ΥπΑΑΤ έχει αναπτύξει εθνικό σχέδιο με αιχμή του δόρατος το μεγαλύτερο πρόγραμμα βιολογικής παραγωγής που έχει αναπτυχθεί στη χώρα, ύψους 705 εκατ. ευρώ, από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν περισσότεροι από 60.000 παραγωγοί.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Γεωργαντάς στη βιολογική κτηνοτροφία στην οποία θα προωθηθούν τα περίπου τα 305 από τα 705 εκατ. του προγράμματος.«Η βιοποικιλότητα της ελληνικής γης καθιστά ούτως ή άλλως τα ελληνικά κρέατα μοναδικά σε γεύση και σε ποιότητα. Θα ήταν – και επιχειρηματικά- λάθος να μη στηρίξουμε την ανάπτυξη της βιολογικής κτηνοτροφίας, καθώς μέσω αυτής η ελληνική παραγωγή μπορεί να περάσει σε άλλο επίπεδο και να κατακτήσει όχι μόνο την ελληνική αλλά και τις διεθνείς αγορές»τόνισε ο ΥπΑΑΤ.

Ανάλογη προοπτική υπάρχει στη χώρα μας και η βιολογική υδατοκαλλιέργεια. Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς «ήδη η ελληνική ιχθυοπαραγωγή κατακτά την Ευρώπη. Με την αξιοποίηση του πλούτου των ελληνικών θαλασσών και λιμνοθαλασσών, θα μπορούσαμε να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο παγκοσμίως».

Σε ό,τι αφορά στην προώθηση της βιολογικής παραγωγής ο κ. Γεωργαντάς πρότεινε τη σύνδεσή του με τον ελληνικό τουρισμό. «Το ελληνικό βιολογικό πιάτο πρέπει να μπει στο βασικό μενού όλων των ξενοδοχείων της χώρας. Μπορούν επίσης να αναπτυχθούν δίκτυα βιολογικού τουρισμού», είπε.

Τόνισε, επίσης, ότι μέσα από συνεργασία του ΥπΑΑΤ και του υπουργείου Παιδείας μπορούν να αναπτυχθούν προγράμματα προβολής της βιολογικής παραγωγής σε εθνικό επίπεδο, ώστε να δημιουργήσουμε τη γενιά καταναλωτών του 2030.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της ενίσχυσης των εφοδιαστικών αλυσίδων, επισήμανε την ανάγκη επέκτασης των λαϊκών αγορών βιολογικών προϊόντων και την ευκολότερη πρόσβαση των παραγωγών σε αυτές.

Επίσης, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι η αναζήτηση της ποιότητας είναι διαρκές ζητούμενο στην ανθρώπινη φύση και κάλεσε τους παραγωγούς στην ενίσχυση της βιολογικής παραγωγής.

  • Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις από την θεομηνία που έπληξε την περιοχή τον Ιούνιο (αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ξάνθης , Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας και Θεσσαλονίκης) ο ΥπΑΑΤ, τόνισε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας  κατατίθεται τροπολογία για να μπορέσει να γίνει άμεσα η προκαταβολή αποζημιώσεων. Προσέθεσε δε, ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους αγρότες φαίνεται και από το γεγονός ότι για πρώτη φορά το 2021 το ποσό των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ έφθασε στα 350 εκατ. ευρώ, όταν οι εισφορές των αγροτών ήταν 158 εκατ.

Ο κ. Γεωργαντάς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή και τους τοπικούς βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσο Χατζηβασιλείου  και Θεόφιλο Λεονταρίδη, στη συνέχεια επισκέφθηκε περίπτερα εκθετών στην SerExpo.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Χαιρετισμός της Γ.Γ Χριστιάνας Καλογήρου

Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυνε και η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία σημείωσε ότι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Μιλάμε Βιολογικά», με τα έργα μας, τη δράση μας, την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών.

«Ειδικά για την Π.Ε. Σερρών την 3ετία από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι τον Ιούλιο του 2025 δίνονται 17,5 εκατομμύρια ευρώ», είπε η Γενική Γραμματέας και επεσήμανε: «Στρατηγική η επιλογή για τη στήριξη της Βιολογικής Παραγωγής της Χώρας μας».

Δημ. Παπαγιαννίδης: Στηρίζουμε τη βιολογική παραγωγή

Ο Γ.Γ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημ. Παπαγιαννίδης, έκανε εκτενή παρουσίαση όλων των μέτρων στήριξης του ΠΑΑ τονίζοντας ότι το Μέτρο 11 «Βιολογική γεωργία» προβλέπει μέτρα οικονομικής στήριξηςγια τη μετατροπή ή τη διατήρηση των πρακτικών της βιολογικήςγεωργίας, σύμφωνα με τις αρχές και μεθόδους της βιολογικήςπαραγωγής, όπως αυτές ορίζονται στον Κανονισμό 848/2018.

Όπως εξήγησε από το πρόγραμμα των 705 εκατ. ευρώ οι δικαιούχοι αποζημιώνονται γιατην απώλεια εισοδήματος (διαφυγόν εισόδημα) καιτο κόστος συναλλαγής που συνεπάγεται, κατά περίπτωση και τη μετατροπή ή η διατήρηση των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας

Τόνισε επίσης ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ενίσχυση των υποδομών, ιδιαίτερα στον τομέα της άρδευσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους πόρους 1,8 δις του προγράμματος «Ύδωρ 2.0».

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.