ΕΕ: Παράθυρο για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2035
- Αναρτήθηκε από τον Βοργιάδης Χ.
- Κατηγορία Κόσμος
"Παράθυρο" για τη συνέχιση της χρήσης οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2035, με χρήση ανανεώσιμων καυσίμων, άνοιξε το Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ.Συγκεκριμένα, ενώ η αρχική πρόταση που είχε υιοθετήσει και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προέβλεπε την απαγόρευση πώλησης νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, (άρα επιτρέπονταν μόνο ηλεκτρικά οχήματα), η τροποποίηση που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση καλεί την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία πλαισίου που θα περιλαμβάνει και τη χρήση νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μετά το 2035, εφόσον χρησιμοποιούν αποκλειστικά ουδέτερα καύσιμα.
Το Συμβούλιο καλεί επίσης την Επιτροπή να αξιολογήσει το 2026 την αποτελεσματικότητα και τις επιπτώσεις του Κανονισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνολογικές εξελίξεις στα υβριδικά αυτοκίνητα (plug-in hybrid), την παράμετρο του κόστους και της κοινωνικής δικαιοσύνης (δεδομένου ότι επί του παρόντος τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ακριβότερα από τα συμβατικά και συνεπώς μη προσιτά στο μέσο καταναλωτή).Κατά τις πληροφορίες οι τροποποιήσεις υιοθετήθηκαν μετά από πρόταση της Γερμανίας, ενώ θετική ήταν η πρώτη αντίδραση της FuelsEurope που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία διύλισης.
Τα ανανεώσιμα καύσιμα παράγονται με πρώτη ύλη αγροτικά απόβλητα, βιομάζα, διοξείδιο του άνθρακα που δεσμεύεται από την ατμόσφαιρα κ.α. και όχι με την επεξεργασία ορυκτών υδρογονανθράκων. Συνεπώς οι ρύποι που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα από την καύση τους δεν αυξάνουν τις συνολικές εκπομπές.
Τελευταία άρθρα από τον/την Βοργιάδης Χ.
- Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Κένι για το αριστερό άκρο της άμυνας
- Κώστας Τσιάρας: Προτάσεις για προσέλκυση νέων στον αγροδιατροφικό τομέα- Η ανανέωση των γενεών προϋπόθεση για την καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητά του
- Χρηματοδότηση 14,2 εκατ. ευρώ για την προώθηση του ελληνικού οίνου στο εξωτερικό
- «Ο Γκασπερίνι θέλει τον Παυλίδη για τη Ρόμα, σύμφωνα με το “Tuttomercatoweb”»
- Η περίπτωση Μασταντουόνο: Ρήτρα-ρεκόρ 63,2 εκατ., ενδιαφέρον από Ρεάλ και Ρίβερ