Γιατί να καλλιεργήσουμε Παπάγια;
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Η ζήτηση των εξωτικών φρούτων διαρκώς και αυξάνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Το γεγονός αυτό έβαλε σε σκέψεις τους Ισπανούς που είναι υπεύθυνοι για αναζήτηση νέων καλλιεργειών που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των υπάρχων και θα αυξήσουν το εισόδημα των παραγωγών τους.
Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ένας πειραματισμός εντός θερμοκηπίου φυσικά. Το θερμοκήπιο στην περιοχή της Αλμερίας έχει έκταση 4500 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκονται ήδη σε ανάπτυξη 200 φυτά παπάγιας από 30 διαφορετικές ποικιλίες.
Το μέλλον θα δείξει πόσες θα αντέξουν τις κλιματολογικές συνθήκες, αλλά δεν παύει να είναι μια πρωτοποριακή κίνηση.
Να σημιώσουμε ότι η παπάγια στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένο φρούτο, παρ΄όλα αυτά πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι πολύ οφέλιμο φρούτο για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C και προστατεύει από κρυολογήματα, γρίπες και άλλες ασθένειες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση FOOD AND DRINKS BY DETROP 2026
- Ξεκινά σήμερα η διαδικασία για το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο – Πρόσκληση προς τις τράπεζες για δάνεια €250 εκατ.
- Πλατινί: «Πρέπει να φύγει ο Ινφαντίνο»
- Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: ΛΗΞΗ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ 2026
- Καλλιεργήσετε μόνοι σας τα Top 10 Φαρμακευτικά Βότανα










