Η Ελληνική Λύση καταψηφίζει την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) καταψήφισε το «Πλαίσιο για την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα» που τροποποιεί τον κανονισμό 910/2014 σε ψηφοφορία της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (29.02.2024). Τελικά, το Ψήφισμα θα οδηγήσει σε:
- Εύκολη πρόσβαση τρίτων προσώπων σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για διπλώματα, άδειες και τραπεζικούς λογαριασμούς.
- Ελλιπή διασφάλιση του απορρήτου. Πέραν του χρήστη, και άλλοι θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα συναλλαγών, και τελικά στο ενδεχόμενο όλοι οι πολίτες να μπορούν να τεθούν εύκολα υπό στενή παρακολούθηση, γεγονός το οποίο έχουν καταγγείλει ειδικοί του κλάδου.
- πιθανή εξέλιξη του προτεινόμενου ηλεκτρονικού πορτοφολιού σε εργαλείο αποκλειστικών συναλλαγών του «ψηφιακού ευρώ» και, τελικά, μαζική παρακολούθηση, μέσα από την περαιτέρω διάβρωση του απόρρητου των συναλλαγών.
Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει την ενιαία ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα και καλεί να αναλογιστούμε το λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να αλλάξει τις ταυτότητες μας σε ψηφιακές. Η προστασία των δεδομένων των πολιτών πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ψηφιακή καταγραφή ζημιών και επιτάχυνση αυτοψιών από τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. στην Αχαΐα
- Βότανα για χοληστερίνη και πίεση
- Νεκταρίνια: Διατροφική αξία και οφέλη στην υγεία
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 18 Αυγούστου έως 22 Αυγούστου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Ευλογιά προβάτων: Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας