Ιαπωνία: Κήπος με αιωρούμενες ορχιδέες στο ψηφιακό μουσείο Planets Tokyo
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Ευρισκόμενο στη συνοικία Toyosu της ιαπωνικής πρωτεύουσας, το ψηφιακό μουσείο Planets Tokyo επιτρέπει στους επισκέπτες να εμβυθίσουν όλο το σώμα τους μέσα σε κολοσσιαία και διαδραστικά έργα τέχνης. Όντας το πρώτο του είδους του, το μουσείο του teamLab -εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2018- επεκτάθηκε στη διάρκεια της πανδημίας και πλέον υπερηφανεύεται για την Garden Area και ένα ρεστοράν ramen για βέγκαν.
H Garden Area περιλαμβάνει δύο μεγάλης κλίμακας έργα τέχνης: έναν κήπο με πάνω από 13.000 ορχιδέες και μια σουρεαλιστική αίθουσα τέχνης με ωοειδή σχήματα σκορπισμένα σε έναν χώρο καλυμμένο με αληθινά βρύα. Το μουσείο διερευνά, μέσω ψηφιακής τεχνολογίας, τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τον κόσμο και με την ενσωμάτωση φυσικού φωτισμού στους χώρους, τα έργα αποκαλύπτουν διαφορετικές πλευρές στη διάρκεια της μέρας και διαφορετικές μετά το ηλιοβασίλεμα (https://www.instagram.com/p/Cu1oJXFsj35/).
Με επιτυχία διεύρυνε το αποτύπωμά του το Planets Tokyo ενσωματώνοντας στις εγκαταστάσεις του ένα ρεστοράν για βέγκαν λάτρεις του ράμεν· οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν ράμεν είτε στον χώρο τέχνης Reversible Rotation -Non-Objective Space είτε στο εξωτερικό του μουσείου, στο Table of Sky and Fire (https://www.instagram.com/p/CVhkgfdNfsG/) και τον One Stroke Bench (https://www.instagram.com/p/CXhI7uwp9Mn/).
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Καστοριά: Χειροπέδες σε δυο άτομα για διακίνηση 240 λίτρων λαδιού αμφιβόλου ποιότητας
- Αμυγδαλιά: Βήμα προς βήμα η συγκομιδή της
- Στρατηγική συνεργασία ΔΥΠΑ – Alfa Wood Group - Δημιουργία νέας ειδικότητας με εξασφαλισμένη απασχόληση
- Ελληνογερμανικές ημερίδες ενημέρωσης e-ΕΦΚΑ & DRV στην Καβάλα 14-16 Οκτωβρίου 2025
- Επίσκεψη του ΥφΑΑΤ Γιάννη Ανδριανού στην Αλεξανδρούπολη και εγκαίνια της 28ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών