Η ΕΕ σχεδιάζει περιορισμούς τύπου 'Τραμπ' σε εισαγωγές τροφίμων σύμφωνα με την FT
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να παρεμποδίσει τις εισαγωγές συγκριμένων τροφίμων που πληρούν διαφορετικά πρότυπα σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους αγρότες της, απηχώντας την εμπορική πολιτική για επιβολή αμοιβαίων δασμών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμφωνήσει την επόμενη εβδομάδα να εξετάσει αυστηρότερους περιορισμούς στις εισαγωγές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συντάκτες του οποίου επικαλούνται τρεις αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται.
Οι πρώτοι στόχοι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αμερικανικά προϊόντα αγροτικής παραγωγής, όπως η σόγια, που καλλιεργούνται με παρασιτοκτόνα, η χρήση των οποίων απαγορεύεται για τους αγρότες στην ΕΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η εκτέλεση των 17 βοσκών στην Πάρνηθα
- Λάκης Βασιλειάδης: Νέα παράταση για τους Εργάτες Γης: «Να δοθεί μεγαλύτερη του τριμήνου παράταση στη διαδικασία»
- ΥΠΑΑΤ: Στο 96% η συμμόρφωση των δειγμάτων Μαΐου για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων
- Θεοδώρα Τζάκρη: «Συμπύρηνο ροδάκινο 2026: Δεν μπορεί να ξεκινά η συγκομιδή χωρίς τιμή»
- Η IVECO ανεβάζει τον πήχη: νέα γενιά οχημάτων και υπηρεσιών για οδηγούς και στόλους










