«Φρένο» στη συμφωνία ΕΕ–Mercosur από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Παραπομπή της συμφωνίας στο ΔΕΕ με 334 "ναι" έναντι 324 "οχι"
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Μεγάλος ντόρος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για τη συμφωνία Mercosur με τις απόψεις να διίστανται , γεγονός που επιβεβαιώνει και η σημερινή ψηφορία..
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την παραπομπή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Mercosur στο Δικαστήριο της ΕΈ, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητά της.
Η σχετική απόφαση πέρασε με οριακή πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας 334 ψήφους υπέρ και 324 κατά.
Η προσφυγή στο Δικαστήριο ενδέχεται να καθυστερήσει την εφαρμογή της συμφωνίας για αρκετούς μήνες, δημιουργώντας αβεβαιότητα ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της.
Παρά ταύτα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας στο μεσοδιάστημα, εφόσον το κρίνει σκόπιμο.
Η Κομισιόν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, με τον εκπρόσωπό της Όλοφ Γκιλ να δηλώνει ότι, σύμφωνα με την εκτίμηση της Επιτροπής, τα ζητήματα που έθεσε το Κοινοβούλιο δεν είναι δικαιολογημένα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θεοδώρα Τζάκρη: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ασθένειας των παραμορφωμένων καρπών και τη στήριξη των παραγωγών»
- Γιάννης Ανδριανός: Άρση διοικητικών εμποδίων για 24.000 νέους γεωργούς και αναλογικό πλαίσιο κυρώσεων στις Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης
- Ροδακινοπαραγωγός έχασε 20 τόνους συμπύρηνο ροδάκινο από την έντονη βροχόπτωση
- Ολοκληρώθηκαν οι αποφάσεις ένταξης για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας των τελευταίων προγραμματικών περιόδων
- Ανδριανός: Άμεση στήριξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου του 2026










