Εξισωτική αποζημίωση: Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ για μετακινούμενους κτηνοτρόφους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Με αφορμή ερωτήματα για το γεγονός ότι μικρός αριθμός μετακινούμενων κτηνοτρόφων από την περιοχή της Θεσσαλίας, δεν συμπεριλαμβάνεται στην κατάσταση εγκεκριμένων παραγωγών της 1ης κατάταξης του Μ13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» (Εξισωτική αποζημίωση), για το έτος αιτήσεων 2022, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ανακοινώνει:
Όσοι είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι και υπάγονται στην ανωτέρω περίπτωση, μπορούν με την υποβολή ενδικοφανούς προσφυγής (στο gov.gr) κατά των αποτελεσμάτων της 1ης κατάταξης, να αιτηθούν την διόρθωση των αποτελεσμάτων - υποβάλλοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (π.χ. υγειονομικό πιστοποιητικό μετακίνησης κ.λ.π.) - η οποία θα ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση της 2η κατάταξης του Μ13.
Ειδικότερα, για τα ζητήματα που αφορούν τον δεύτερο στάβλο - στην ορεινή περιοχή μετακίνησης - ζήτημα που διαπιστώνεται ειδικότερα στην περιοχή της Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθούν διορθωτικές ενέργειες που θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα, στην αξιολόγηση της 2ης κατάταξη των δικαιούχων και ως εκ τούτου πριν την πληρωμή του Δεκέμβριου 2022.
Τέλος θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι με την αύξηση του προϋπολογισμού της Προκήρυξης του Μ13 για το έτος αιτήσεων 2022, κατά 14 εκ ευρώ, με Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, τα απαιτούμενα ποσά για την ένταξή και την πληρωμή των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, είναι επαρκή.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Χρ. Κέλλας: «Στρατηγικός πυλώνας ο ελληνικός οίνος – Επενδύουμε στην αξία και την εξωστρέφεια»
- Συνάντηση Βίο-Παραγωγών Μαγνησίας την Πέμπτη 2 Απριλίου στο Βόλο | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Δήλωση Τζάκρη για τα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα
- Τσιάρας από Λέσβο: Η κυβέρνηση λαμβάνει κάθε μέτρο που απαιτείται για τη στήριξη κτηνοτρόφων και τυροκόμων
- Τέλος η σκάλα στο κλάδεμα δέντρων - Αγρότης έφτιαξε πατέντα που κινείται με ηλεκτρική μπαταρία! (Βίντεο)











