24kontelis.gif
Τίτλοι:
Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Ολονύκτια γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ

Σε μία κατάμεστη Τούμπα, σε κερκίδες αλλά και αγωνιστικό χώρο, και πάνω σε εξέδρα που είχε στηθεί για την περίσταση, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/5) η απονομή της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Super League της σεζόν 2023/24 στον ΠΑΟΚ.

Ο διευθύνων σύμβουλος κι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, ήταν αυτός ο οποίος έδωσε τα μετάλλια στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ξεκινώντας από τους τερματοφύλακες και συνεχίζοντας με τους αμυντικούς, τους μέσους και κλείνοντας με τους επιθετικούς. Άπαντες γνώριζαν την αποθέωση από τους πάνω από 40.000 οπαδούς των «ασπρόμαυρων» που είχαν κατακλύσει κάθε σημείο της Τούμπας.

Ακόμη πιο συγκινητικό το ότι δίπλα από τον Μάκη Γκαγκάτση ήταν ο μικρός Γιαννάκης, ο γνωστός μικρός φίλος του ΠΑΟΚ, τον οποίο αγκάλιαζαν άπαντες. Τελευταίος, από τους παίκτες, βγήκε ο εμβληματικός αρχηγός Αντελίνο Βιεϊρίνια, για να ακολουθήσει ο πλέον πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του «Δικεφάλου του Βορρά», Ραζβάν Λουτσέσκου.

Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, ο Βιεϊρίνια σήκωσε στον αέρα της Τούμπας το τρόπαιο του πρωταθλητή, δίνοντας το έναυσμα για να ξεκινήσουν με κάθε επισημότητα οι πανηγυρισμοί. Οι οποίοι, στη συνέχεια, θα μεταφέρονταν στον Λευκό Πύργο, εκεί όπου από τις 10 περίπου το βράδυ της Κυριακής, με τη λήξη του νικηφόρου αγώνα επί του Άρη, είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηγέτιδα στις διεθνείς αγορές η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια

Ηγετική θέση σε διεθνές επίπεδο διατηρεί η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια, σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού παγκοσμίως, εξακολουθώντας να συμβάλλει καθοριστικά στην ελληνική οικονομία.  

Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, με το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής να κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία). Οι συνολικές ποσότητες εξαγωγής καλύπτουν το 90% του συνολικού όγκου παραγωγής τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση υδατοκαλλιέργειας 2023 της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), ο κλάδος της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας ενίσχυσε περαιτέρω την εξωστρέφεια του το 2022 καθώς το 82% της παραγωγής εξάχθηκε σε 37 χώρες ενώ το υπόλοιπο 18% διατέθηκε στην εγχώρια αγορά. Μηνιαίως οι εξαγωγές κυμάνθηκαν από 5.900 έως 10.200 τόνους. Πιο συγκεκριμένα, εξάχθηκαν 104.192 τόνοι τσιπούρας και λαβρακιού αξίας 600,65 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 3,8% ως προς τον όγκο και 20% ως προς την αξία πωλήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος (δεν περιλαμβάνονται οι εξαγωγές φιλέτων). Εξ' αυτών, το 75% (95.240 τόνοι) πωλήθηκαν σε 21 χώρες της ΕΕ-27, το 18% (22.510 τόνοι) πωλήθηκε στην Ελλάδα, το 7% (8.950 τόνοι) πωλήθηκε σε 16 τρίτες χώρες, το 57% των εξαγωγών ήταν τσιπούρα (59.664 τόνοι) και το 43% λαβράκι (44.528 τόνοι). Σχεδόν το σύνολο των εξαγωγών ήταν νωπά ψάρια και μόλις το 0,3% κατεψυγμένα (245 τόνοι κυρίως στις τρίτες χώρες).

Οι κυριότερες αγορές ωστόσο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είναι παραδοσιακά τρεις ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία όπου πωλείται πάνω από την μισή παραγωγή. Αν εξαιρεθούν οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Η.Β. όπου οι εξαγωγές κυμάνθηκαν από 1.300 - 5.500 τόνους, σε όλες τις υπόλοιπες 26 χώρες οι εξαγωγές κυμάνθηκαν κάτω των 1.000 τόνων.  Σημειώνεται ότι η εμπορία τουρκικών ψαριών μέσω της Ελλάδας παρουσίασε αύξηση 5,6%. Συγκεκριμένα, το 2022 εισήχθησαν 12.614 τόνοι νωπών ψαριών (8.524 τόνοι τσιπούρας και 4.089 τόνοι λαβρακιού) όπου εκτελωνίστηκαν στην Ελλάδα και στην συνέχεια σχεδόν στο σύνολο τους επαναπροωθήθηκαν (ως τουρκικό ψάρι) σε άλλες χώρες της ΕΕ-27. Οι μέσες τιμές ήταν βελτιωμένες και για τα δύο είδη ενώ οι μεγαλύτερες πιέσεις παρατηρήθηκαν στην τιμή της τσιπούρας λόγω των εποχιακών διακυμάνσεων στην προσφορά της. Η μέση τιμή πώλησης της τσιπούρας κυμάνθηκε στα 4,8 ευρώ/ κιλό παρουσιάζοντας βελτίωση 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος ενώ για το λαβράκι η μέση τιμή πώλησης ανήλθε στα 6,3 ευρώ/κιλό παρουσιάζοντας αύξηση 19%.
 
Η εγχώρια παραγωγή τσιπούρας-λαβρακίου
 
Αναφορικά με την εγχώρια παραγωγή τσιπούρας-λαβρακίου, τα αποτελέσματα κλαδικής μελέτης της ICAP CRIF έδειξαν ότι αυξήθηκε με έντονο ρυθμό κατά τις δύο προηγούμενες δεκαετίες, γεγονός που δημιούργησε συνθήκες υπερπροσφοράς στον κλάδο, επηρεάζοντας αρνητικά τις τιμές πώλησης. Το 2023 η εγχώρια παραγωγή τσιπούρας-λαβρακίου παρέμεινε σταθερή, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση κατά 0,4% σε σχέση με το 2022, έπειτα από δύο διαδοχικές χρονιές αυξήσεων (3,1% το 2022/21 και 7,3% το 2021/20). Η τσιπούρα κάλυψε το 57% της συνολικής παραγωγής το 2023 και το λαβράκι το 43%.

Από την έκθεση της ΕΛΟΠΥ προκύπτει ότι ο όγκος παραγωγής ψαριών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας ανήλθε το 2022 σε 137.000 τόνους, αξίας 744 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 1% ως προς τον όγκο και 14% ως προς την αξία πωλήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος (135.107 τόνοι αξίας 652,45 εκατ. ευρώ). Η τσιπούρα και το λαβράκι αποτελούν το 92% της παραγωγής και το υπόλοιπο 8% αποτελείται από άλλα μεσογειακά είδη όπως ο κρανιός και το βραχύπτερο φαγκρί. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού ανήλθε σε 126.700 τόνους (72.700 τόνοι τσιπούρας και 54.000 τόνοι λαβρακιού) συνολικής αξίας σχεδόν 692 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με το 2021 παρατηρείται οριακή αύξηση σχεδόν 1% ως προς τον όγκο παραγωγής και 14,5% ως προς την αξία πωλήσεων. Σε σχέση με το 2021, η παραγωγή τσιπούρας σημείωσε οριακή μείωση 0,5% ως προς τον όγκο αλλά αύξηση 6% ως προς την αξία πωλήσεων ενώ το λαβράκι αύξηση κατά 2,9% ως προς τον όγκο και 24% ως προς την αξία πωλήσεων. Σημειώνεται ότι την τελευταία δεκαετία η παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού αυξήθηκε κατά 9,2%.

Από τους 126.700 τόνους παραγωγής τσιπούρας και λαβρακιου, ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό, μόλις το 0,6% είναι βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας. Η εκτροφή τους γίνεται από 2 πιστοποιημένες μονάδες που ανήκουν σε 2 εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας. Παρόλο που η δυναμικότητα και των 2 μονάδων αθροιστικά είναι σχεδόν 2.000 τόνοι, η παραγωγή τους κυμαίνεται στους 800 τόνους (400 τόνους τσιπούρας και άλλους 400 τόνους λαβράκι). Κύρια αιτία για την χαμηλή ζήτηση βιολογικών ψαριών υποδεικνύεται το υψηλό κόστος παραγωγής τους και κατ' επέκταση η τιμή τους καθώς είναι έως και 60% ακριβότερα σε σχέση με τα ψάρια συμβατικής εκτροφής.

Την τελευταία δεκαετία έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια διαφοροποίησης των εκτρεφόμενων ειδών προκειμένου να ικανοποιηθεί η ανάγκη των καταναλωτών για μεγαλύτερη ποικιλία ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας. Η προσπάθεια αυτή απέδωσε με αποτέλεσμα να εκτρέφονται σε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες και άλλα είδη μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας όπως το φαγκρί και ο κρανιός. Το 2022 παρήχθησαν σχεδόν 10.300 τόνοι «νέων ειδών», κυρίως φαγκρί και κρανιός αξίας σχεδόν 51,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η παραγωγή τους αντιπροσωπεύει το 8% του όγκου παραγωγής θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας και αυξάνεται διαρκώς λόγω της αυξανόμενης ζήτησης τους αλλά και της βελτίωσης της τεχνογνωσίας εκτροφής τους.

Η δυναμικότητα του κλάδου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δραστηριοποιούνται περί τις 73 εταιρείες και όμιλοι με 285 μονάδες (πλωτές εγκαταστάσεις) εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων. Το 63% των εταιρειών είναι μικρομεσαίες και οικογενειακές εταιρείες με παραγωγή έως 500 τόνους ετησίως.

Σχεδόν το 78% των μονάδων είναι χωροθετημένες σε τρεις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Αυτές είναι οι Αποκεντρωμένες διοικήσεις της Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, της Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και του Αιγαίου. Σε αυτές τις τρείς αντιστοιχεί σχεδόν το 87% των μισθωμένων εκτάσεων και εκτρέφεται σχεδόν το 82% της ελληνικής παραγωγής. Σε περιφερειακό επίπεδο, ο κλάδος έχει παρουσία στις 11 από τις 13 περιφερειακές ενότητες της χώρας και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτές είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Δωδεκανήσου, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλονιάς, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας, Αττικής, Αργολίδας, Κορίνθου, Χίου και Πρέβεζας, καθώς λειτουργούν τοπικά πάνω από 10 μονάδες. Στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες είναι αδειοδοτημένες λιγότερες από 10 μονάδες. Ωστόσο υπάρχουν περιφερειακές ενότητες όπου αν και οι αδειοδοτημένες μονάδες είναι λιγότερες από 10, ο όγκος παραγωγής είναι μεγάλος (π.χ. Φωκίδα, Μυτιλήνη, κλπ).

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ

Αυγενάκης: Στο αίτημα των αγροτών για διαφάνεια και δικαιοσύνη στις ενισχύσεις, απαντάμε με πράξεις- Δεν κάνουμε πίσω σε θέματα παρανομιών- Θα έχει δουλειά η Δικαιοσύνη

Καινοτομίες που καθιστούν τον ΕΛΓΑ πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε πίσω σε θέματα παρανομιών. Και όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν παιχνιδάκια σε βάρος των υπολοίπων αγροτών κάνουν μεγάλο λάθος», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεντεύξεις που έδωσε στο «Θέμα Κρήτης», «ΕΡΑ Ηρακλείου» και «Ράδιο Κρήτη», επισημαίνοντας ότι οι 1.000 περιπτώσεις που έχουν εντοπισθεί ελέγχονται μία προς μια και, όπως σημείωσε «θα δώσουμε πολύ δουλειά στη Δικαιοσύνη».

«Απαντούμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στο πάγιο αίτημα των αγροτών για διαφάνεια, να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις αυτοί που πραγματικά τις δικαιούνται. Δηλαδή αυτοί που καλλιεργούν και εκτρέφουν», σχολίασε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι παράλληλα το ΥΠΑΑΤ, κινείται σε δύο επίπεδα:

Πρώτον, συνεχίζει τους ελέγχους στην αγορά που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, μέσω των μικτών κλιμακίων.

Δεύτερον, προχωρεί τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, όπου με την εφαρμογή τους θα γίνει γνωστό πού και πόσα ζώα εκτρέφονται.

Ο κόσμος θέλει διαφάνεια και συνέπεια, τόνισε ο ΥπΑΑΤ, σημειώνοντας ότι οι διάφορες περίεργες και μη συμβατές με τους κανόνες της ΕΕ πρακτικές, έγιναν αντιληπτές. Αναφέρθηκε δε στην προσπάθεια αποφυγής του επαπειλούμενου προστίμου των 450 εκατ. ευρώ λόγω έλλειψης Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, αναφέροντας ότι την Πέμπτη θα μιλήσει για το ζήτημα αυτό στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών.

Οι προβλέψεις του νέου ΕΛΓΑ

 

Σε ό,τι αφορά στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ σημείωσε ότι γίνεται μια ολιστική προσέγγιση, μετά από 25 χρόνια. Όπως είπε:

-          Γίνεται ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα οι εκτιμητές να μπορούν να εκδώσουν πόρισμα μέσα από το χωράφι.

-          Οικοδομείται το αγροτικό 112, ώστε να ενισχυθεί η πρόληψη

-          Επεκτείνεται η αντιχαλαζική προστασία.

-          Ενισχύεται το προσωπικό με 200 ακόμα άτομα.

-          Καμία παραγωγή δεν θα είναι ανασφάλιστη καθώς θα υπάρχει η γενική υποχρεωτική ασφάλιση, αλλά και η προαιρετική με την επιλογή κινδύνων, ανάλογα την καλλιέργεια και την περιοχή.

-          Επεκτείνεται η κάλυψη σε θερμοκηπιακές και ανθοκομικές καλλιέργειες.

-          Γίνεται πιο δίκαιο ο τρόπος κάλυψης σε βοοειδή και αιγοπρόβατα.

-          Θα υπάρχει μειωμένη χρέωση για νέους αγρότες, με στόχο την προσέλκυση νέου δυναμικού στην παραγωγή.

-          Η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό θα γίνει σε τρεις φάσεις.

-          Η εφαρμογή του κανονισμού θα γίνει από το 2025.

ΤΟΕΒ που λειτουργούν ως μικρομάγαζα

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ΥπΑΑΤ στο ζήτημα της σύστασης του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων στην Κρήτη. Είπε ότι η συνεργασία της Ολλανδικής HVA με την Περιφέρεια, τους Δήμους, τον ΟΑΚ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης προχωρεί με στόχο να αντιμετωπισθεί η ιδιαιτερότητα του νησιού που από τη μια αντιμετωπίζει προβλήματα λειψυδρίας και ερημοποίησης και από την άλλη πλημμυρικά φαινόμενα. Σημείωσε ότι τα έργα που θα γίνουν θα είναι αλληλοσυμπληρούμενα, θα δοθεί έμφαση και στα μικροφράγματα και δεν θα κατασκευαστούν ανάλογα με τη συμπάθεια που υπάρχει σε κάθε δήμαρχο αλλά ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του τόπου, κατά τρόπο μάλιστα, ώστε ακόμα και τα εγγειοβελτιωτικά να λειτουργούν και ως αντιπλημμυρικά.

Αναφέρθηκε στο φαινόμενο να υπάρχουν φράγματα που είναι ακέφαλα και δεν λειτουργούν και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΤΟΕΒ που λειτουργούν με Βασιλικό Διάταγμα του 1959, με πολλούς από αυτούς να είναι οργανώσεις σφραγίδες και να λειτουργούν ως προσωπικά μικρομάγαζα.

Τέλος, επισήμανε ότι από τους περίπου 420 ΤΟΕΒ όλης της χώρας, μόνο το 9% λειτουργεί με οικονομικά και τεχνικά κριτήρια που εγγυώνται τη βιωσιμότητά τους.

Ταχύρρυθμα μαθήματα Αγγλικών -Τελευταίες μέρες εγγραφών

Αναζητάς έναν τρόπο για να βελτιώσεις τα Αγγλικά σου και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου; Μην χάνεις άλλο χρόνο! Εγγράψου στα μαθήματα ή στη δωρεάν προετοιμασία και εξασφάλισε ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις μεγαλύτερο του 96%!

Proficiency & Lower γρήγορα και σίγουρα με την εγγύηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών της Easy Education.

Δήλωσε συμμετοχή σήμερα!

Παροχές OCN Lower (B2) ή OCN Proficiency (C2):

  • Δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό για το OCN Lower ή OCN Proficiency.
  • Προετοιμασία για τις εξετάσεις για το OCN Lower ή OCN Proficiency.
  • Προτεινόμενα θέματα για την ημέρα της εξέτασης.
  • Ταχύρρυθμα μαθήματα, τμήματα πρωϊνά ή απογευματινά, διάρκεια 2 μήνες.

 

Δομή πιστοποιητικού:

Η εξέταση περιλαμβάνει: Speaking, Reading, Writting & Listening

Για την επιτυχία στην εξέταση χρειάζεται ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο με το 50% και η βαθμολογία συμψηφίζεται από όλα τα section.

Το κόστος του πιστοποιητικού Αγγλικών ανέρχεται στα 290€.

Υποβολή αιτήσεων: Έως και 31 Μαΐου 2024

 

Εξετάσεις υλοποιούνται εξ αποστάσεως από το χώρο του σπιτιού σας. Απαραίτητος εξοπλισμός:

  • Κάμερα
  • Ακουστικά με καλώδιο
  • Καλή σύνδεση στο internet
  • Υπολογιστής με windows άνω των 7.

Δες περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ

Επιτυχία εξετάσεων:

Το ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις είναι μεγαλύτερο από 96%.

Απευθύνεται σε άτομα:

Που θέλουν να αποκτήσουν, Πτυχίο Αγγλικών Lower ή Proficiency εύκολα, γρήγορα, σίγουρα !

Το πιστοποιητικό είναι κατάλληλο για:

Αξιολογήσεις, Προκηρύξεις, Μετατάξεις, ΑΣΕΠ, Σώματα Ασφαλείας, Μεταπτυχιακά, Erasmus, Θέσεις Εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.

Μην χάνεις χρόνο δήλωσε συμμετοχή άμεσα!

Επικοινωνία:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 23111 10186 (Δευ-Παρ 10.00-18.00) ή αποστέλλοντας άμεσο ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Easy Education, www.easy-education.gr

Εδώ τα βρίσκεις OΛΑ!!

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.