Δανία: Κατασκευάζει φράχτη 70 χλμ στα γερμανικά σύνορα για τα αγριογούρουνα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η Δανία ετοιμάζει φράχτη μήκους 70 χιλιομέτρων στα σύνορα της με τη Γερμανία, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον πληθυσμό των γουρουνιών της, σημαντικού εξαγωγικού προϊόντος για την Κοπεγχάγη.
Ο φράχτης έχει στόχο να εμποδίσει αγριογούρουνα τα οποία είναι φορείας της αφρικανικής πανώλης των χοίρων να εισέλθουν στο δανέζικο έδαφος.
Προς το παρόν στον πληθυσμό των χοίρων της Δανίας δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα της ασθένειας, ωστόσο η χώρα ανησυχεί, καθώς κρούσματα της ασθένειας έχουν εμφανιστεί στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
Η Δανία είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς χοίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που φέρνει εισροές δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο στη σκανδιναβική χώρα.
«Δεν θέλω να ρισκάρω», δήλωσε ο υπουργός Τροφίμων και Περιβάλλοντος της Δανίας Έσμπεν Λούντε Λάρσεν.
«Εκδήλωση αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη Δανία θα σήμαινε άμεση διακοπή κάθε εξαγωγής σε τρίτες χώρες. Ο φράχτης θα κρατήσει πιθανόν μολυσμένους αγριόχοιρους έξω από τα σύνορά μας και θα διευκολύνει τους κυνηγούς να εξαλείψουν τα αγριογούρουνα από τη Δανία», πρόσθεσε.
Η αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο, ωστόσο για αγριόχοιρους και γουρούνια είναι θανατηφόρα μέσα σε 10 ημέρες. Προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της ασθένειας.
Ο φράχτης αναμένεται να έχει ύψος 1,5 μέτρου.
Πηγή: naftemporiki.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Καταστροφές σε θερμοκήπια στο Γαννιτσοχώρι του Δήμου Ζαχάρως - Στήριξη ζητούν οι παραγωγοί
- Super League: Δύσκολη αποστολή για την ΑΕΚ στο Χαριλάου
- ΥΠΑΑΤ: Ολοκληρώθηκε το ΠΑΑ 2014-2022 με πληρωμές 7,99 δισ. ευρώ και ρεκόρ απορρόφησης
- ΜέΡΑ25: Γιατί συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις;
- ΥΠΑΑΤ: Ενημερωτικό για τη συμφωνία Ε.Ε - Mercosur











