Κλεονός, ένας από τους βασικούς εχθρούς της νεκταρινιάς - Τρόποι αντιμετώπισης του
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Εχθρός της νεκταρινιάς θεωρείται ο περίτελος ή φυλλόβιος ή όπως τον ονομάζουν οι παραγωγοί κλεονός, ο οποίος κάνει δυναμικά την εμφάνιση του από το στάδιο της πτώσης πετάλων και μετά, και κυρίως τις μεγάλες ζημιές τις προκαλεί μετά την πτώση του κάλυκα όπου αναρριχώνται από τον κορμό των δέντρων για να μπορέσουν να φτάσουν στους καρπούς οι οποίοι δεν καλύπτονται πλέον.
Οι παραγωγοί οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν εντομολογική κόλλα, οφείλουν να παρακολουθούν τα κτήματα συχνά και να κάνουν τους απαραίτητους ψεκασμούς για την αντιμετώπιση του.
Βέβαια η παρουσία ζιζανίων στο χωράφι βοηθάει (βρίσκουν τροφή) ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των εντόμων οι οποίοι θα αναρριχηθούν στο δέντρο για να κάνουν τις ζημιές στους καρπούς.
Φαγωμένα φύλλα από τον κλεονό

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Στη φυλακή ο μεσάζων για το «κανόνι» στον συνεταιρισμό της Μέσης Ημαθίας - Αθώοι άλλοι 8 κατηγορούμενοι
- Τάσος Μπαρτζώκας: 14 νέες θέσεις ιατρών για Βέροια και Νάουσα - Συνεχίζουμε σταθερά, με στόχο ένα ισχυρότερο δημόσιο σύστημα υγείας για όλους
- Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Ημαθίας για μεροκάματα και παραγωγή - Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Διαβατό
- Θεοδώρα Τζάκρη: «Ανάγκη αντιμετώπισης της ασθένειας της ξήρανσης των κλαδιών της ροδακινιάς με διαφάνεια, αμεροληψία κι αντικειμενικότητα»
- Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: SISTERS – Η Τρίτη ηλικία στην πρώτη γραμμή για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων











