Έγιναν στάχτη οι ροδακινιές και νεκταρινιές στον Έμπωνα Ρόδου (Φωτογραφίες-Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών εναέριων και επίγειων δυνάμεων καθιστούν οι πολλαπλές αναζοπυρώσεις που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της Ρόδου.

Πριν 7-8 μέρες περίπου , ξέσπασε μια από τις δυσκολότερες πυρκαγιές λόγω του δύσβατου σημείου και της πυκνής βλάστησης ,στην περιοχή Έμπωνας Ρόδου.

Οι κάτοικοι είδαν μεγάλες καλλιεργησίμες εκτάσεις να κατακαστρέφονται ολοσχερώς.

Η IMATHIOTIKIGI.GR επικοινώνησε με τον Δημήτρη Καραγιαννάκη, Γεωπόνο και καλλιεργητή νεκταρινιών και ροδάκινων , ο οποίος είδε τον κόπο και τον μόχθο πολλών ετών να χάνεται μέσα σε μια μόνο νύχτα. "Ζούμε ένα δράμα. Χάσαμε την παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών αλλά καταστάφηκε και το φυτικό κεφάλαιο. Από τα 1000 δέντρα κάηκαν τα 640 και τα υπόλοιπα μέρα με τη μέρα τελειώνουν και αυτά λόγω της ζέστης. Καταστραφήκαμε φέτος και για πολλά χρόνια." μάλιστα έκλεισε την τηλεφωνική μας συνομιλία αναρωτώμενος "Που θα βρούμε το δίκιο μας; "

Να αναφέρουμε ότι η φωτιά που ξέσπασε πριν 8 μέρες στην περιοχή του Έμπωνα , κατευθύνθηκε προς τα νότια του νησιού έκαψε ότι βρήκε στο πέρασμα της και επέστρεψε στο χωριό, όπου μένεται ακόμη και σήμερα, συνεχίζοντας να καίει δασικές αλλά και καλλιεργησίμες εκτάσεις.

Σίγουρα , η πολιτεία θα πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις τόσο στην αντιμετωπίση της κατάσβεσης της φωτιάς όσο και στο κομμάτι των αποζημιώσεων , που θα πρέπει να λάβουν το συντομότερο οι παραγωγοί και όχι μόνο.
Βοργιάδης Χρήστος
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Agrobox Αναζητά Πωλητή Γεωπόνο για την περιοχή του Βόλου!
- Βόλος: Η AgroBox αναζητά Senior Full Stack Developer
- Τσιάρας: Για να πληρωθούν βασική ενίσχυση και Μέτρο 23 θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι
- Αγροτικά νέα: Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Για τα προβλήματα με την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου η ΕΘΕΑΣ ζήτησε να γίνει μια κοινή σύσκεψη με το Υπ. Οικονομικών











