Κλιμάκια του ΕΛΓΑ στην πυρόπληκτη Κορινθία για αποτίμηση των ζημιών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. , κ. Ανδρέας .Θ. Λυκουρέντζος, μετά από συνεργασία τους αποφάσισαν, συνεργεία του ΕΛ.Γ.Α. με Επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος του ΕΛ.Γ.Α. Πάτρας, κ. Γιώργο Τσιλιγιάννη, αποτελούμενα από υπαλλήλους του Οργανισμού, Γεωπόνους και Κτηνιάτρους, να μεταβούν από σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα της Κορινθίας με αποστολή τους την οριοθέτηση των περιοχών, οι οποίες επλήγησαν από τις Πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.
Τα συνεργεία του ΕΛ.Γ.Α., σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διοίκησης του Οργανισμού, θα επιχειρήσουν μέχρι και την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, με στόχο τον προσδιορισμό των καλλιεργειών, οι οποίες κατεστράφησαν.
Ακολούθως θα υποβάλλουν έκθεση στην Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., ώστε την επομένη εβδομάδα με την αξιοποίηση των δορυφορικών εικόνων Copernicus και τις αναφορές των υπαλλήλων του Οργανισμού, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Κόρινθο με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Πτωχού, του Προέδρου ΕΛ.Γ.Α. , κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου και υπηρεσιακών παραγόντων, για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης του εκτιμητικού έργου και της διαδικασίας πληρωμής προκαταβολών στους πληγέντες αγρότες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΠΚΜ: απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη Βόλβη, στον Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα που εκβάλλουν στη λίμνη
- Δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “MINΕV”
- Επιστολή της ΠΟΓΕΔΥ στον Πρωθυπουργό για τον διορισμό Γενικού Γραμματέα - Ζήτημα νομιμότητας και πολιτικής ευθύνης
- Τέλος ο Αλμέιδα από τη Σεβίλλη
- Συνάντηση Κώστα Τσιάρα με κτηνοτρόφους και τυροκόμους στη Λέσβο











