ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στο ΕΡΤnews: «Εγκρίθηκε το Action Plan 2 & απελευθερώνονται οι πληρωμές των αγροτών»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στο επίκεντρο της συζήτησης για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, κατά τη συνέντευξή του στο ΕΡΤnews και την εκπομπή Newsroom με τον Γ. Σιαδήμα.
Ο υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, περιγράφοντας τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση για τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων.
Κεντρικό σημείο της τοποθέτησής του αποτέλεσε το ζήτημα των παράνομων επιδοτήσεων.
Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι τα ποσά που θα επιστραφούν, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας, θα κατευθυνθούν εξ ολοκλήρου στα ελληνικά κρατικά ταμεία.
Παράλληλα, αποκάλυψε πως το υπουργείο ετοιμάζει έκτακτο πακέτο ενισχύσεων για τους κτηνοτρόφους, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί και να ενεργοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου.
Τέλος, ο υπουργός έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στη στρατηγική για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της υπαίθρου. Όπως τόνισε, «το επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσουμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την επιμόρφωση των αγροτών, για να μπορέσουν οι αγρότες να γίνουν ανταγωνιστικοί, για να μπορέσουν να έχουν όλη αυτή τη γνώση η οποία χρειάζεται ούτως ώστε να μπορούν να παράγουν προϊόντα ακόμη μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας».
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο Λεβαντόφσκι δέχεται πρόταση για διετές συμβόλαιο
- Καστοριά: Πλημμύρισαν γεωργικές εκτάσεις - Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στο Νεστόριο, Πτελέα και Κρανοχώρι
- Ηλεία: Στον κόμβο της Γαστούνης οι αγρότες
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 40ή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia - Hotelia στη Θεσσαλονίκη
- Ξεμπλοκάρουν οι αγροτικές επιδοτήσεις: Πότε πληρώνονται 70% και 30% της βασικής ενίσχυσης











