Ποιοι αγρότες δεν θα παραστούν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σε θρίλερ εξελίσσεται η αυριανή (13/01) συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφάσισε να μην κατέβει στην Αθήνα επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους για δύο επιτροπές, μία 25μελή με αγρότες και μία δεκαμελή με κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους.
Μέχρι στιγμής την πρόταση διαλόγου έχουν αρνηθεί οι αγρότες από τα μπλόκα της Νίκαιας στη Λάρισα, της Καρδίτσας, της Κρήτης και της Σιάτιστας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αγρότες προσανατολίζονται σε νέα πανελλαδική σύσκεψη για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους.
Από την Καρδίτσα και τον αυτοκινητόδρομο Ε65, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του νομού δήλωσαν ότι θα απουσιάσουν από το αυριανό ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Όπως εξηγούν, η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων να συγκροτηθούν δύο επιτροπές – μία 20μελής με εκπροσώπους του φυτικού κεφαλαίου και μία με κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους – δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να κρίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος.
Οι αγρότες κατηγορούν την κυβέρνηση για «εμπαιγμό και προσπάθεια διάσπασης του αγροτικού κινήματος». Όπως εξηγούν, «μιλάμε για 60 μπλόκα, με ποικιλία καλλιεργειών, μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους και αλιείς. Ζητήθηκε αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των αγροτών, 20 μόνο άτομα και σε δύο μόνο ώρες. Δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν επί της ουσίας τα προβλήματα που έχουμε θέσει».
Διαβάστε περισσότερα στο ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Έρχεται δυναμική η 31η AGROTICA με τριπλό εχέγγυο επιτυχίας - Sold out ήδη το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
- ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS για φόρο κυκλοφορίας που εμφανίζονται ως “MYaade” ή “GOV”
- Οι πληρωμές Ιανουαρίου της ΔΥΠΑ - Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία ωφελουμένων
- Με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων της Καρδίτσας συναντήθηκε ο Κώστας Τσιάρας
- Ο Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια της 12ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό











