Επίλυση προβλημάτων στην εφαρμογή της Οικοτεχνίας Γαλακτοκομικών Προϊόντων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, απάντησε σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Μανιού, με θέμα “Προβλήματα εφαρμογής οικοτεχνίας”.
Η κ. Τελιγιορίδου επισήμανε στην ομιλία της τα εξής:
«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται δίπλα στους παραγωγούς των μικρών εκμεταλλεύσεων παρέχοντας βοήθεια, προκειμένου το παραγόμενο προϊόν τους να έχει υψηλή προστιθέμενη αξία, για την ενίσχυση του εισοδήματός τους και έχει ήδη προβεί στην τροποποίηση της απόφασης 1483/17 που δημιούργησε προβλήματα στην πώληση των προϊόντων.
Ταυτόχρονα με την τροποποίηση της απόφασης 3724/2014 και συγκεκριμένα στο σημείο γ της παραγράφου 2 προσδιορίζουμε τον τρόπο της πώλησης των προϊόντων σε δύο σκέλη, είτε άμεσα στον τελικό καταναλωτή από την κτηνοτροφική εκμετάλλευση και στην πλησιέστερη αγορά που βρίσκεται, π.χ. λαϊκή αγορά, αγορά παραγωγών, είτε με τη δυνατότητα πώλησης σε καταστήματα που προμηθεύουν τον τελικό καταναλωτή, στην περιφερειακή ενότητα που ανήκει η έδρα του αγροκτήματος ή σε όμορες περιφερειακές ενότητες. Με αυτό τον τρόπο επιλύεται το πρόβλημα με το σωστό τρόπο και στον σωστό δρόμο».
Ακολουθεί η ομιλία της Υφυπουργού
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Μεσσηνία: Έκλεισαν, για μία ώρα, τον δρόμο του αεροδρομίου οι αγρότες
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Ελιά | Αγροτικά νέα και ειδήσεις imathiotikigi.gr
- Άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Ινδίας και της Ασίας επιχειρεί η Περιφέρεια Κρήτης – Συμμετοχή σε ΟΤΜ και Connect
- Συναγερμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η έξοδος από την ευρωπαϊκή κρίση του κρασιού δεν πρέπει να περιμένει την επόμενη ΚΑΠ
- Συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων με υπουργούς στην Αθήνα