Συνέχεια χαλαζοπτώσεων με μεγάλες καταστροφές ανά την επικράτεια
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Αντιμέτωποι με το "άσχημο" πρόσωπο το καιρού και τις συνεχείς χαλαζοπτώσεις βρίσκονται οι παραγωγοί πολλών περιοχών της χώρας μας.
Μετά τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις όπου κατά τις θερμές ώρες τουλάχιστον του επόμενου τριημέρου πρόκειται να συνοδευτούν από μπόρες και πιθανές χαλαζοπτώσεις, έκδηλη είναι η ανησυχία των αγροτών οι οποίοι βλέπουν καθημερινά την παραγωγή τους να καταστρέφεται.
Ολοένα και μειώνεται ο όγκος της φετινής παραγωγής σε πολλές δενδρώδεις καλλιέργειες(κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, ακτινίδια , ροδάκινα, νεκταρίνια, πορτακάλια κ.α.).
Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών είχαμε έντονες χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της Πέλλας, των Τρικάλων , καθώς και στην Άρτα όπου οι παραγωγοί ακόμη μετρούν τις “πληγές” τους.
Επίσης ισχυρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν τις περιοχές της Μεσσηνίας (Ασπρουλιά, Μάνη, Μεσσήνη κ.α.) , όπως και των Ιωαννίνων (Μέτσοβο και Ζαγόρι) σήμερα το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφόριες μας, μεγάλες ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες προκάλεσε σήμερα η χαλαζόπτωση στην περιοχή του Αρχάγγελου στην Αλμωπία,στην Πετριά Δήμου Σκύδρας καθώς και στο Λιποχώρι όπου η χαλαζόπτωση ήταν έντονη και μεγάλης διάρκειας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ανακοίνωση – Σύνθεση Γραμματείας ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ημαθίας
- Απάντηση του πρώην Βουλευτή και Υφυπουργού Άγγελου Τόλκα σε ανακοίνωση της ΝΔ Ημαθίας
- COTY 2026 Βράβευση της Honda Motorcycles του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη ως η Νο 1 Μάρκα σε Πωλήσεις Μοτοσυκλετών στην Ελλάδα το 2025
- Ρυζοκαλλιέργεια: 3+3 προτάσεις από την ΠΚΜ για να μπει φραγμός στην οικονομική ασφυξία και την ερημοπoίηση των ορυζώνων
- Νέο Voucher 2026 με επίδομα 750€ – Μην χάσετε τη σειρά σας!











