Σύσκεψη για τους εργάτες γης στην ΠΕ Καβάλας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σύσκεψη με θέμα τους εργάτες γης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Κώστα Αντωνιάδη.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου Κώστας Γάκης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ζαφείρης Μυστακίδης, ο Αναπλ. Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Καβάλας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Θωμάς Περιφεγγής, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Καβάλας Λεωνίδας Καστανάς, ο εκπρόσωπος αγροτικού τομέα Δήμου Παγγαίου Κώστας Παπαμερής και εκπρόσωποι από τα συσκευαστήρια.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: «Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, και παράλληλα να διαβεβαιώσω τους αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πως βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε και που αφορά τον αριθμό εργατών γης που μπορούν να προσκαλέσουν και να απασχολήσουν στα χωράφια τους.
Με βάση λοιπόν τη σχετική Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’ 90/1-5-2020), οι ενδιαφερόμενοι αγρότες δύναται να επικοινωνούν με τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία και λόγω της γενικότερης κατάστασης που έχει προκληθεί από τη πανδημία του covid 19 στην Χώρα μας, παρέχει το δικαίωμα στους παραγωγούς μας να προσκαλέσουν και να απασχολήσουν στα χωράφια τους τον απαιτούμενο εύλογο και ικανό αριθμό εργατών γης που καλύπτουν τις ανάγκες των καλλιεργειών τους, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω αρνητικές συνέπειες που σχετίζονται με την συγκομιδή των προϊόντων τους».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ανδριανός: Η διατήρηση της παρέκκλισης του ελάχιστου ορίου ολικών στερολών για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης συνιστά ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ελληνική ελαιοκομία
- Συνεταιρισμοί για έναν ειρηνικό κόσμο
- Ανδριανός: Με απόφαση του Υπουργού Μαργαρίτη Σχοινά συστήνεται Επιστημονική Ομάδα Εργασίας για το Ελληνικό Μέλι και τα Μελισσοκομικά Προϊόντα
- Αθανάσιος Καββαδάς στη Βουλή: Πιλοτικό πρόγραμμα 1,5 εκατ. ευρώ για τον λαγοκέφαλο
- Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας: Ο ιδρώτας μας δεν παραδίδεται χωρίς τιμή










