Με κοινή πρωτοβουλία Βεσυρόπουλου – Βορίδη δίνεται λύση στο πρόβλημα των μη επιλέξιμων προς οινοποίηση σταφυλιών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Με κοινή πρωτοβουλία που ανέλαβαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, δίνεται ουσιαστική διέξοδος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές στην αξιοποίηση των σταφυλιών που δεν είναι πλέον επιλέξιμα για την παραγωγή κρασιού (οινοποίηση).
Όπως είναι γνωστό, η φετινή περίοδος ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον αμπελοοινικό τομέα λόγω της πανδημίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν τη μείωση της ποιότητας σε οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου.
Με την πρωτοβουλία των κ.κ. Βεσυρόπουλου και Βορίδη, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, δίνεται η δυνατότητα στους αμπελοκαλλιεργητές – κατόχους μη επιλέξιμων προς οινοποίηση σταφυλιών να αξιοποιήσουν την παραγωγή τους με εναλλακτικό τρόπο.
Η ταχεία επίλυση του σοβαρού ζητήματος αναγνωρίστηκε από την Ομοσπονδία Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος, η οποία εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της στους δύο υπουργούς.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Μουντιάλ: «Επτάψυχη» η Αγγλία , μεγάλη πρόκριση στους «8»
- Φυσική Τεχνητή Νοημοσύνη και ηλεκτρονικά συστήματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, σε εξέλιξη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και το Κιλκίς
- Ανδριανός: Η διατήρηση της παρέκκλισης του ελάχιστου ορίου ολικών στερολών για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης συνιστά ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ελληνική ελαιοκομία
- Συνεταιρισμοί για έναν ειρηνικό κόσμο










