Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το ενδιαφέρον στην πρόσκληση του ΠΑΑ για έκτακτη στήριξη με 126 εκατ. ευρώ στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Εξαιρετικά μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.
Ειδικότερα, υποβλήθηκαν 144.354 αιτήσεις, από κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς ελαιολάδου, συνολικού αιτούμενου ύψους ενίσχυσης 126.919.277 €.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξαντλώντας τις προβλεπόμενες από τον σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε. χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΑΑ θα προβεί άμεσα στην αξιολόγηση των αιτήσεων ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει στην ένταξη και πληρωμή του συνόλου των επιλέξιμων δικαιούχων.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε σχετικά:
«Για πρώτη φορά στα χρονικά, επιτυγχάνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ολοκλήρωση των διαδικασιών ενεργοποίησης ενός συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τέτοια χρηματοδοτική βαρύτητα και όχι μόνο, γεγονός που καταδεικνύει την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησε η επέλευση της πανδημίας COVID 19, ταυτόχρονα με την σταθερή στοχοπροσήλωσή μας στην υπηρέτηση των αναγκών του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποιες πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα - Δείτε ποιους αφορούν
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας»
- Γιάννης Ανδριανός: Η Μεσογειακή Διατροφή, ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά και σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα για την ελληνική περιφέρεια
- Ενωτική Ομοσπονδία Ημαθίας: 120 εκατ. ευρώ η ζημιά - 50 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα για τον προανθικό παγετό
- Θανάσης Καββαδάς στη Βουλή: Σήμερα η πληρωμή των 7.726.101 ευρώ στους κτηνοτρόφους της Λέσβου για τα θανατωθέντα ζώα










