Καταστροφές στην αμπελουργία από τον πρόσφατο καύσωνα - Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου με την οργάνωση ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η αμπελουργία από τον πρόσφατο καύσωνα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ενημέρωσαν σήμερα τα μέλη της οργάνωσης ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης.
Στη συνάντηση στη Περιφέρεια παρουσία των βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, της Περιφερειακής Συμβούλου και Προέδρου AREPO Ειρήνης Χουδετσανάκη, ο Πρόεδρος της οργάνωσης Πρίαμος Ιερωνυμάκης ανέφερε, ότι από τους 15.000 έως 20.000 χιλιάδες περίπου τόνους σταφυλιού που εξάγει σε ετήσια βάση η Κρήτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στην Γερμανία, φέτος υπολογίζεται ότι η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 3.500 τόνους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης από την πλευρά του υπενθύμισε, ότι, ήδη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έχει ενημερώσει τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για τις καταστροφές από τον καύσωνα στην αγροτική παραγωγή-αμπελουργία στο νησί, ζητώντας να επισκεφθεί το νησί για να διαπιστώσει από κοντά την έκταση του προβλήματος στις αμπελουργικές περιοχές.
Παράλληλα ο κ. Ιερωνυμάκης έκανε γνωστό, ότι, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους φορείς θα ζητηθεί μια καμένη έκταση στην Αττική που θα δενδροφυτεύσει η οργάνωση ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Νέος ηλεκτρικός μίνι εκσκαφέας Komatsu PC20E-6
- Πελοπόννησο: Πιο δυναμική από ποτέ η αγροτική έκθεση «Filiatra Agro Vision 2025»
- Νέα Παράδοση Massey Ferguson στη Λήμνο - Δες τα χαρακτηριστικά του!
- 100 επιχειρήσεις με περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου
- ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε η λειτουργία του my1521 – Νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των φορολογούμενων