Ενίσχυση της παραγωγής βιολογικών προϊόντων με 490 εκατ. ευρώ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Δήλωση ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιου Λιβανού για την έκδοση της πρόσκλησης για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία
«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά με σχεδιασμό και όραμα στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε σήμερα η πρόσκληση για την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, δημόσιας δαπάνης ύψους €490.000.000.
Όπως έχω κατ επανάληψη τονίσει, τα βιολογικά αποτελούν το μέλλον προς το οποίο πρέπει να κατευθυνθεί η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία.
Για αυτό και εντάξαμε στο πρόγραμμα νέες καλλιέργειες όπως τις δενδρώδεις και το βαμβάκι, ενώ εντάχθηκε και η μελισσοκομία.
Στηρίζουμε εμπράκτως τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες βιοκαλλιεργητές επιτρέποντας τους να αυξήσουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους και το εισόδημα τους. Γιατί τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι απλά μια πρόσκαιρη τάση, αλλά ο προορισμός .Είναι το μέλλον για την ελληνική παραγωγή και ο πυλώνας ανάπτυξης της «Ελληνικής Διατροφής» που εκτιμώ ότι θα αλλάξει όλο τον αγροδιατροφικό τομέα μέσα στα επόμενα χρόνια».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η παραμορφωτική ασθένεια "αποτελειώνει" τη ροδακινοπαραγωγή - Σιγή ιχθύος για αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη In Motion for Safety: Ολοκληρώθηκε το Δεύτερο Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης
- Κώστας Τσιάρας: Υλοποιούμε μια στρατηγική ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων
- Χρήστος Κέλλας « Seafood Expo Global 2025» στη Βαρκελώνη - Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρώπη
- Διονύσης Σταμενίτης: «Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που εφαρμόζουμε για την ασθένεια στη ροδακινιά» - Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ