Ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες και κηπευτικά στην Αρκαδία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Σε λιγότερο από 20 λεπτά αγρότες, είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από την ένταση και το μέγεθος (σαν αμύγδαλο) του χαλαζιού.
Περιοχές της Μαντινείας, οικισμοί και χωριά όπως η Σκοπή, Φτέρη, Λουκάς, Νεστάνη, Μηλιά, Κακούρι, επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.
Σε επικοινωνία που είχε η ΕΡΤ Τρίπολης με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λουκά κ. Κωνσταντίνο Σμυρνιώτη, μας ενημέρωσε πως ζημιές καταγράφονται σε κηπευτικά αλλά και δεντρα, μηλιές, καρυδιές, μηλιές αχλαδιές και κερασιές.
“Αντιμετωπίζαμε οικονομικά προβλήματα για να καταφέρουμε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας και αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική”, είπε ο κ. Σμυρνιώτης χαρακτηριστικά.
Επίσης ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες (Κεράσια, ροδάκινα κ.α.), προκάλεσε χαλαζόπτωση σε περιοχές της Αλμωπίας.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Στη Βουλή η ΠΟΓΕΔΥ για την ανασυγκρότηση του ΥΠΑΑΤ – Δεύτερη πρόσκληση από τη Διακομματική Επιτροπή
- Σαφείς κανόνες για τις αγροτικές ενισχύσεις - Όσα ανέφερε στη Βουλή ο ΥφΑΑΤ, Γιάννης Ανδριανός
- Εννιά κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Από τις πλημμύρες στην πρόληψη: Η νέα φιλοσοφία αντιπλημμυρικής προστασίας που σχεδιάζεται στη Θεσσαλία
- Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου - Σοβαρά προβλήματα με το ελαιοκομικό μητρώο










