Νέες ζημιές από τη βροχή στους μαστιχοκαλλιεργητές στη Χίο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Νέες ζημιές στην παραγωγή του μαστιχιού προκάλεσε η μπόρα τις μεσημεριανές ώρες σήμερα Πέμπτη.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου επλήγησαν κατά περιοχές παραγωγοί στα χωριά Πυργί, Αρμόλια, Βέσσα, Καλαμωτή, Πατρικά, Κοινή, Νένητα και Βουνό.
Εν τω μεταξύ μέχρι αύριο Παρασκευή, 26 Αυγούστου, μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις οι μαστιχοπαραγωγοί, που είχαν πληγεί από το πρώτο μπουρίνι που χτύπησε τα μαστιχοχώρια ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου.
Αναμένεται βέβαια να παραταθεί η προθεσμία υποβολής, ενώ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που θα εκτιμήσει παλιές και νέες ζημιές.
Οι δηλώσεις υποβάλλονται στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ της Δημοτικής Ενότητας Μαστιχοχωρίων και συγκεκριμένα στο ΚΕΠ στο Πυργί (10.00 π.μ.- 2.00 μ.μ.), με κόστος εκτίμησης 0,10 € ανά δένδρο.
Οι παραγωγοί χρειάζεται να έχουν μαζί τους αντίγραφο της δήλωσης καλλιέργειας, βιβλιάριο Τράπεζας και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Μυλοπόταμος: Αίτημα της δημοτικής αρχής για άμεση αποκατάσταση των ζημιών και ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση
- Η ΠΚΜ ενδυναμώνει τις συνεργασίες της στην ιταλική τουριστική αγορά: Συμμετοχή σε στοχευμένες Β2Β συναντήσεις στη Νάπολη, με επαγγελματίες του τουρισμού
- ΠΟΓΕΔΥ: «Η «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ» ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ – ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ»
- Πωλείται αγροτικό Volkswagen Taro (Πετρέλαιο)
- Τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων των 284 νέων Αστυφυλάκων στη Νάουσα










